Google отменя събитието си в понеделник заради урагана "Санди"

Google отменя събитието си в понеделник заради урагана
Microsoft планира на 29 октомври да разкрие останалите неизвестни детайли около Windows Phone 8. За същата дата свое събитие подготви и Google, а на него най-вероятно щяха да се състоят премиерата на смартфона LG Nexus 4, анонсът на нова версия на Android и представянето на по-голям таблет от серията Nexus. Несъмнено плановете на Google бяха събитието да отклони вниманието на потребителите и технологичната преса от новините около Microsoft, но природата принуди компанията да промени намеренията си.

В петък губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо обяви извънредно положение заради урагана "Санди", който приближава източното крайбрежие на Щатите. Събитието на Google щеше да се проведе на един от кейовете в Ню Йорк, който вече е включен в зоната за евакуация и очевидно няма как да послужи на компанията. Информацията първоначално беше публикувана от The Verge, а по-късно беше потвърдена и от Google.

Така понеделник ще бъде изцяло запазен за новините около Windows Phone 8, чието представяне ще се проведе в Сан Франциско от 19 часа българско време и ще може да се гледа онлайн.

http://www.theverge.com/2012/10/27/3563274/google-event-canceled-due-to-hurricane