Първа снимка на Nokia C6, евтин смартфон с тъчскрийн и QWERTY клавиатура

Първа снимка на Nokia C6, евтин смартфон с тъчскрийн и QWERTY клавиатура
През тази година Nokia обеща да се фокусира върху смартфоните снабдени със сензорен дисплей и QWERTY клавиатура и изглежда ще атакува пазара с модели от по-нисък ценови клас, както направи преди време с 5800 XpressMusic. Доказателство за това е тази снимка на предстоящия модел Nokia C6. Според новата система за именуване, възприета от компанията, устройството е от базовия клас смартфони и ще попада в средния ценови сегмент (Nokia C5 ще струва около 135 евро и вероятно C6 няма да е много по-скъп). Освен, че има сензорен дисплей, разполага и с подвижна QWERTY клавиатура, в която сега се е завърнал навигационния блок, който отсъстваше при Nokia N97 mini. Според информацията C6 ще има 256 MB вградена памет, която ще може да се увеличи чрез microSD слот. Предвид ниския клас в който се намира, може да предположим, че ще използва Symbian^1, а не новия Symbian^3 и вероятно ще разчита на някоя от досегашните хардуерни платформи. Очакваме го на пазара през лятото, което означава, че представянето му ще е скоро.

http://www.bestofmicro.com/actualite/27560-nokia-c6.html

Оферти на деня

 • То евтино в България е изкривено понятие. За мен нормална цена на такъв телефон е под 400 лв. Напоследък всичко крещи : "low-cost" ! Хотели, авиокомпании, коли и т.н. Цена от сорта на 800 лв по средата на кризата е не-морална :)
  19Krpm
 • Да, дизайнът е много приятен. Клавиатурата изглежда удобна. БТВ, спомняте ли си, че в един от мокъпите на N97 имаше подобна клавиатура?
  deezel
 • това е евтин телефон, конкуренция на corby на samsung. какви иновации очаквате в този пазарен сегмент?
  chilko
 • Но за сметка на това дизайна е един път ;)
  Nistel
 • Разнообразие от Nokia - сбъркал си рейса пич :D Nokia имат най-бедния дизайнерски екип с най-бедните идеи - всеки следващ телефон е копие на предходния с малки козметични промени, дето с лупа трябва да ги търсиш :) Огледай се и ще видиш, че има много по-изпипани в дизайнерско отношение марки телефони - HTC, Motorola напоследък започнаха наистина да ме радват, Samsung и LG експериментират здраво също :) ПП: Apple не ги споменавам, щото това тяхното всъщност е един телефон, с един и същ дизайн, с леееко попроменени хардуеърни характеристики :)
  ShinG0
 • така е но вече и на мен почва да ми писва от тея еднакви телефони да вкарат някакво разнообразие да му се не знае
  sfan
 • Евтиното е когато този от 1300 лв стане 600 лв, а този от 800 стане 200 лв (cyber) (т.е след около 6 месеца)
  ShinG0
 • то това е пълна простотия 1300-1500 лева за телефон ?! а в случея ефтиния е 800+ кое му е ефтиното?
  p_pepo
 • За разлика от другите модели които тръгват от 1300-1500
  nanobanano
 • не знам какво точно имат впредвид под ниска цена защото го сравняват с 5800, който ако не ме лъже паметта в България беше пуснат на цена над 800 лева :X
  p_pepo
 • прав си,но определено впечатлява,особено ако е на ниска цена
  graal