Първата европейска 5G фабрика на Huawei ще е във Франция

Наскоро Huawei заяви, че за да отговори на притесненията на европейските държави за сигурността, възнамерява да започне да произвежда 5G оборудване на територията на ЕС. От думи на председателя на компанията Лианг Хуа става ясно, че първата такава производствена мощност ще бъде във Франция.

Според него компанията ще инвестира 200 милиона евро в първата фаза от изграждането на завода за базови станции, който ще създаде 500 работни места. Произвежданите в него 5G продукти ще са предназначени за целия ЕС, а не само за Франция, допълва Хуа.

Компанията се оказа заложник в мащабната геополитическа битка между Китай и САЩ. Huawei отхвърля американските обвинения, че нейните продукти може да се използват за шпиониране в полза на Китай, а освен това няма никакви доказателства в тяхна подкрепа.

САЩ се опитва да накара своите партньори да блокират оборудването на Huawei от своите 5G мрежи, но засега не може да се похвали с особени успехи в това отношение. Заводът във Франция ще е втори за Huawei извън Китай след този за смартфони в Индия. Очаква се годишно да генерира 1 милиард евро от продажби.

Източник: Reuters

 • Вервай си на небивалиците, които говориш :) :) :) И продукцията ще има лепенки - "Designed in China. Assembled in France." :lol: Продължавай да си верваш ( както говореше едно бивше царско величие ) :lol:
  Боби13
 • Вервай си на небивалиците, които говориш :) :) :) И продукцията ще има лепенки - "Designed in China. Assembled in France." :lol:
  npet
 • Вервай си на небивалиците, които говориш :) :) :)
  Боби13
 • Хуйавей ще произвежда 5Г оборудване във Франция колкото Грейт Уол произвеждаше коли в Баховица.
  npet