Първият часовник на Suunto с Wear OS изглежда атрактивно

Доста е вероятно да не сте чували за производителя на умни спортни часовници Suunto, но компанията има редица предложения за занимаващите се по-сериозно със спорт. По време на CES финландците представят и първия си модел, който е базиран на Wear OS – Suunto 7. Благодарение на това той разполага с достъп до Google Assistant, софтуер за навигация чрез Google Maps, Google Fit, възможност за безконтактни плащания през Google Pay, както и голямо разнообразие от приложения и циферблати.

Сред по-интересните добавки в модела са наличието на вградени GPS, сензор за измерване на пулса, висотомер, възможност за офлайн навигация, опция за проследяване на качеството на съня и над 70 режима за следене на тренировки. Вградената батерия би трябвало да предостави до 48 часа издръжливост в режим умен часовник и до 12 часа при проследяване на тренировки с активен GPS.

Suunto 7 е ударо-, прахо- и водоустойчив на потапяне до 50 метра, като разполага и с три хардуерни бутона, които позволяват работата с него, когато използвате ръкавици. Часовникът използва чипсет Snapdragon Wear 3100, има диаметър 50 милиметра, а корпусът му е от неръждаема стомана и е съвместим с 24-милиметрови каишки. Очаква се той да е достъпен от края на месеца с цена в САЩ от 500 долара.

Източник: Suunto