Първите количества от Nexus 4 се разпродадоха в Google Play за минути

Първите количества от Nexus 4 се разпродадоха в Google Play за минути
Бързите продажби на очаквани продукти в днешно време почти не могат да ни изненадат, макар и компаниите непрекъснато да подобряват както собствените си, така и чуждите рекорди. Въпреки това трябва да отбележим, че след старта на продажбите на Nexus 4 в магазина на Google първите количества от телефона в Щатите свършиха само за 24 минути. Според информация на Android Community обаче може да става дума за проблем със системата за поръчки на Google, но тъй като всички модели на телефона в момента са обозначени като разпродадени както в английския, така и в американския Google Play, очевидно става дума за изчерпани количества.

Разбира се, няма как да знаем към момента колко точно са разпродадените за 24 минути телефони, но се надяваме да не става дума за неколкостотин бройки. Подобна е ситуацията и с другите версии на Google Play Store в европейски страни и в Австралия, където вчера смартфонът свърши за броени минути.

 • Ако бяха ГИГАНТ както казваш а не фирма :P щеше да има за всички който биха си го пожелали. Давам ти пример Гиганта представя примерно на 20.10 два нови таблета и нов мобилен телефон (yes) супер нали ? И 1 месец по късно можеш ли да ги купиш от някъде ? НЕ защото са Гигант. Още еди пример ако ИНТЕЛ пусне ново процесор докато се разчуе че е станало го има в всеки по голям магазин за PC компоненти в цял свят. Още примери пускат нови модели - DROID RAZR MAXX HD ,DROID RAZR HD, DROID RAZR M мога ли да си ги купя в Европа ? Защо защото са гигант (no)(no)(no)
  AntonV70
 • (whistle) ето това се казва супер цена за чистак нов умен телефон (woo):P:D;) нормално е за минути да свършат то на такава примоция всеки се втурва на маслините хаха:D;)
  Beчния
 • 299 евро за 8гб, 349 евро за 16гб.
  makeno
 • Напълно възможно е да не могат да усигорят бройки. Ако са направили премиерата точно когато е бил завършен (както и най вероятно е станало), за да може да кълве повече риба, си е нормално за 3 седмици да не могат да се снабдят с бройки за цял свят. Още повече ЛГ искат и за тях бройки, защото както знаем те отделно ще го продават на по висока цена в страни където няма Гугъл стор (като например България).
  FrostNixon
 • ...а нещо за цената някой знае ли?
  andro9060777
 • Това си е тактически ход именно защото са гиганти, а не \"фирма\" при новия айфон също винаги има такива информации, че се изкупуват за минути. Едва ли една от най-богатите компании в света не може да осигури повече налични бройки. :)
  benx1111
 • Ще се съглася. Нито preoder имаше като хората, нито нищо. Излагат се!
  fintaraBG
 • Google
  AntonV70
 • Кой имаш предвид под \"смотана фирма\" - Google или LG ?
  nycon