Първият 64-битов смартфон с Android ще е HTC Desire 820

Първият 64-битов смартфон с Android ще е HTC Desire 820
През годините HTC може да се похвали с много пионерски стъпки при смартфоните и компанията не се е отказала да продължи в тази насока. Това подсказва снимка, публикувана в профила на HTC в китайската социална мрежа Wеibo. Тя изрежда различните неща, в които компанията е била първа на пазара, и в нея присъства името на очаквания в началото на септември смартфон Desire 820, който също ще се окаже пионер в нещо.

Компанията не посочва каква е уникалната особеност на смартфона, но въз основа на досегашните слухове можем да предположим, че това ще е първият смартфон с Android, който използва 64-битов процесор. Най-вероятно това ще е Qualcomm Snapdragon 615 с 8 ядра, но не е изключено компанията да обърне поглед и към четириядрения Snapdragon 610.

По-късно HTC разсея съмненията, като публикува ново изображение, разкриващо, че Desire 820 ще е първият смартфон с осемядрен 64-битов процесор от Qualcomm. HTC организира пресконференция в Берлин на 4 септември и очакваме, че тогава ще разкрие всички детайли за устройството.

http://www.gforgames.com/gadgets/htc-desire-820-first-64-bit-android-smartphone-44921/

Засилена конкуренция при смартфоните с цена до 300 лв. през 2021

Засилена конкуренция при смартфоните с цена до 300 лв. през 2021

 • Защо си мислиш че \"обикновения потребител\" го интересува какъв процесор има в телефона и защо му е този процесор. Повечето от \"обикновените потребители\" въобще не им пука за процесор или за операционна система, за тях важна е функционалността, бързодействието и потребителското изживяване. Ти ако си мислиш че много разбираш от процесори, компютърни архитектури, операционни системи дай си твоето мнение по въпроса \"защо му е 64-бит процесор?\" .
  assen_l_s
 • Въпроса е кога ще има M$ (aka Nokia) смарт(уж)телефон с 64бит SOC... (woo) Честно казано за какво ли им е, като и в момента не могат да се оправят... (whistle)
  olx99
 • Кога ще пуснат Нокия с WP 64битова?
  NIkolay Nuk
 • И на мен, ще ми е интересно, като освен за прекодиране на видео, за ежедневна работа тези 64 с нищо не помагат... (woo)
  olx99