Първият смартфон с чипсет MediaTek Helio X20 идва от Zopo

Вълната от интересни китайски смартфони на мобилния конгрес продължава с премиерата на Zopo Speed 8. Интересното при него е, че това е първото устройство с новия десетядрен чипсет MediaTek Helio X20, а представянето му мина с участието на шампиона в MotoGP Хорхе Лоренсо. Останалите технически характеристики също съответстват на бързия процесор и сред тях откриваме 5,5” Full HD дисплей, 4GB RAM, 32GB и батерия с капацитет 3600 mAh. Камерата използва 21МР сензор Sony IMX230 и има двутонова светкавица, предната камера е 8МР, сред другите характеристики са сензор за отпечатъци върху задния панел и USB Type-C порт. Операционната система на Zopo Speed 8 е Android 6.0 Marshmallow.

 • Е то Хуаей не се смятат за китайци .. с тия цени сигурно се мислят за извънземни ...
  gergoff
 • Как може да пишеш такива глупости като зопото е формално създадено 2008 и още от тогава развива изследователска дейност, а за 6-те си години съществуване е иноватор за вече 3-ти път 1. Първият 8ядрен процесор 2. Първият 3д телефон 3. Първият 10ядрен процесор с 8-цата
  drakich
 • Съгласен съм с Николай, китайците са добри, но още са догонващи. Един Ноут 4 е доста над всички им модели включително Z2 pro, Мате 7/8 и Mi note pro. Иначе за 300лв, най-доброто е китаец. За 1000+ лева, по-добре Ноут 5 отколкото Мате 8, лично мнение. За 800лв, пак бих избрал Лг г4 отколкото Vibe x3, Honor 7. Може и да греша, но така мисля аз. До 500кинта може да се даде за китайче, нагоре.... малко....:)
  Holon
 • :D Всеки си има собствено мнение, но китайците в момента все още са догонващите. :D https://youtu.be/y72wSu_zghE Например това от клипа и особено, пък след 90-тата секунда едва ще получа от друга марка при положение, че съм на 100% доволен от тази за момента. Има и много други тънки "моменти" и детайли в които корейците все още са номер едно. Някои хора имат занижени познания и претенции относно техниката, която харесват или ползват и от тази си гледна точка си мислят, че са прави за теорията, която лансират. Направо е смешно, понякога, даже... :D Или, може би просто обичат да си хейтват за спорта. :D
  nikolaiii
 • [Quote]Опита на няколко големи китайски фирми ясно го показа[/Quote] Кои фирми имаш в предвид? Защо да не си купиш Улефон Пауър за 50лв по-малко от някоя пръчка на Самсунг в този сегмент? Самсунг ще ти даде повече ли?
  Tadj
 • Цената не е ли като по интернет сайтовете или поне близка, има да чакат големи продажби. Опита на няколко големи китайски фирми ясно го показа. Дали бих си купил Зопо или Улефон който струва с 50 лв по - евтино от Самсунг? Повече от ясно е.:D
  t_btt
 • [Quote]В дългосрочен план ще си партнират с Leica в разработването на камерите. [/Quote] Чакам резултати от това сътрудничество!
  Вито
 • И аз мисля като Ванката, но пуснат ли ги по щандовете, цената няма да е както по интернет. По темата: Зопо е фирма която копира Оппо- която също е китайска. Китайска фирма която копира китайска...
  Holon
 • Huawei, Lenovo и Xiaomi са вече в Топ 5 на производителите на смартфони. Перспективите им са много добри, защото имат няколко предимства пред Apple и Samsung. Освен цената за почти същите екстри и функции. Според експерта Линда Су от Strategy Analytics на първо място това включва много силен и голям вътрешен пазар. Заедно с това китайските фирми имат достъп до развита еко система, в която има възможност за понижаване на производствените разходи, както и напредък в научните изследвания, позволяващ иновации в продуктите. Твърде вероятно е следващите години да са кошмарни за Apple и Samsung. Huawei са си поставили цел да станат №1 за броени години. В дългосрочен план ще си партнират с Leica в разработването на камерите.
  buttman
 • И аз съм на това мнение. Докато не предложат 2 години гаранция и сервиз на родна земя, си е хазарт. Иначе излежа повече от обещаващо телефона.
  sladyrko
 • Не мога да се съглася че копират от самсунг. Именно корейците са най-копиращата и омразна фирма. Затова кой ги хване ги съди. Иначе китайците правят все по-добри телефони.
  NIkolay Nuk