LG G5 и Samsung Galaxy S7 няма да поддържат една от функциите на Android 6.0

LG G5 и Samsung Galaxy S7 няма да поддържат една от функциите на Android 6.0

С Android 6.0 дойде и една нова функция, която беше дълго чакана от потребителите на устройства с по-малко памет – възможността за комбиниране на паметта от наличната microSD карта с вградената и използването й за инсталиране на приложения. Това става чрез специално форматиране на картата като вградена памет при което тя се криптира и на практика вече не може да се използва за прехвърляне файлове между различни устройства. Оказва се, че LG и Samsung са решили да деактивират тази опция в новите си флагмани и оправдават с това с желанието си да улеснят потребителите.

Аксесоари за:

От изявление на Samsung става ясно, че компанията иска да осигури възможност за ползване на картата за прехвърляне на файлове между различни устройства. Освен това корейците посочват необходимостта от форматиране на картата, което води до изтриване на информацията в нея и създава възможност за загуба на потребителски файлове. Компанията смята, че тази функция е предназначена главно за развиващите се пазари, на които се предлагат устройства с малко вградена памет (4-8GB).

Източник: Ars Technica

 • И ако не си играеш постоянно да флашваш нови ROM-ове. До преди седмица постоянно имах около 1-2GB совобдни от 54 реални (според ОС).
  muamamu1
 • Зависи от размера на кешовете при игрите. Да речем една NOVA 3 заема над 2GB място и отделно при стартирането си извлича нейни файлове (по спомен около 500 - 600 MB-та); Asphlat 8 около 1.5 - 1.8 GB-та и така, ако решиш да сложиш 10-тина подобни големи игрички 32GB версията ще е на нула почти ... все пак не забравяй, че от тези 32GB производителя също заема място и реално свободната е малко над 20 и нещо GB-та. Вече при 64GB памет би трябвало да нямаш недостиг на памет за каквото и да е (освен, ако не прехвърляш Blu-Ray филми).
  centur
 • Благодаря за разяснението. Според мен при телефон с 32 или 64 GB вътрешна памет е излишна тази опция.
  apolon25
 • [Quote]apolon25: Не мога да разбера кое е новото в тази функция и не са го активирали Samsung? Някой може ли да обясни по- разбираемо?[/Quote] С прости думи: външната карта памет става вътрешна. Примерно имаш много игри с големи кешове, но не ти стига вградената памет ... и тази функция ще ти помогне да си форматираш външната карта памет като вътрешна, т.е. ще имаш много повече място (да речем си купил 64/128GB карта памет).
  centur
 • чети тука http://www.mobilebulgaria.com/news/37099/lg-g5-i-samsung-galaxy-s7-nyama-da-poddarjat-edna-ot-funkciite-na-android-60
  cava
 • Не мога да разбера кое е новото в тази функция и не са го активирали Samsung? :| Някой може ли да обясни по- разбираемо?
  apolon25
 • Като я форматираш като външна,защото като си я форматирал като вътрешна тя се криптира и чете само от устройството (в случая телефона) и никое друго устройство няма да я разпознава (включително и да я сложиш на друг телефон) докато не я форматираш през cardreader или от телефона като външна.
  centur
 • От както телефона ми се ъпдейтна до 6.0 имам проблем , направих SD картата си като вътешна памет но когато свържя телефона към компютъра ми излиза само паметта на самия телефон и никъде не излиза цялото пространство или SD картата.Някой да знае как мога да оправя това :Д
  leffe
 • Много трудно човек може да избере между двата, истината е, че и двата са страхотни,но като че ли Лг-то е по-интересен.
  Holon
 • Може, но във WM...
  Вито
 • Не може ли да се направи както е при Symbian, самият ос да пита къде ще се инсталира дадено приложение.
  stanchev36
 • А кое пречи на смартовете, които имат малко вградена памет, да използват приложения, които преместват апликациите на SD картата и проблема се решава почти напълно.
  Tadj
 • Това не е проблем. Може да се направи, така че системата да не позволява бавните (под клас 10)SD карти да не се форматират.
  dxv_pro
 • Там тази опция остава. И да разбирам ги защо я махат, защото 100% ще има хора, които слагат карта клас 4 и после почват да мрънкат, че телефона е бавен и повече никога не си купуват смартфон от тази марка.
  dada_
 • Функцията я няма и в G4, така че...
  Вито
 • Никъде не пише че LG K8 няма да може да ползва тази функция. Доколкото разбирам става въпрос за новите флагмани G5 и S7.
  stobig
 • Глупост е, ако гледаш от позицията на потребител защото ще увеличиш паметта на телефона много по-евтино като добавиш SD карта. Производителя пък е заинтересован да ти продаде тази памет вградена в телефона защото така ще вземе доста повече пари, а и, ако дадеш пари за разширението ще ги прибере някоя фирма производител на памети, а не LG или Samsung.
  Izparitel
 • Да, 32ГБ стигат, но какво се случва с мижавите 8ГБ в един от най-новите LG K8 (а и не само той)... Абсолютна глупост е да лишаваш потребителите от една от най-важните функции на андроид 6!
  Вито