Първият смартфон с вградена термална камера се казва Cat S60

Първият смартфон с вградена термална камера се казва Cat S60

Cat обеща по време на мобилния конгрес да демонстрира нов смартфон с иновативни функции в своята серия от ударо– и водоустойчиви устройства и вече знаем подробностите за него. Става дума за модела Cat S60, който за пръв път в света комбинира смартфон с термална камера. Устройството отново се прави от британската компания Bullitt и интегрира термалната камера C2 на FLIR, която се използва и в шлема за промишлена употреба Daqri.

Добавката позволява на телефона да показва разликата в температурата на околните обекти на разстояние до 30 метра и може да прави това през различни препятствия. Джаджата има специализирана употреба и е насочена към строители, служители в комунални услуги и ентусиасти, които искат да видят света по друг начин. Cat твърди, че S60 е и смартфона с най-висока водоустойчивост в света и официално може да издържи час на дълбочина 5 метра, като може да се ползва и за снимки под водата.

Операционната система е Android 6.0, а сред характеристиките са 4,7” HD дисплей с Gorilla Glass 4, който може да се ползва с мокри пръсти и ръкавици, две камери с резолюция 13MP и 5MP, осемядрен чипсет Qualcomm Snapdragon 617, 3GB RAM, 32GB вградена памет и батерия с капацитет 3800mAh. Цената на телефона ще е около 649 евро, а през следващата седмица очаквайте повече снимки от мобилния конгрес в Барселона.

Източник: Cat

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция