Първият умен телевизор на Honor ще има подвижна камера

Първият умен телевизор на Honor ще има подвижна камера

Наскоро стана ясно, че Honor се готви да представи първия си умен телевизор, който ще бъде анонсиран на 10 август по време на Huawei Developer Conference. Миналата седмица президентът на компанията Джордж Дзао загатна за ключови детайли свързан с бъдещия продукт, като вградения процесор и някои от възможностите му. Телевизорът ще носи името Smart Screen и ще използва чип разработен от Huawei и Baidu - Hongjun 818.

Той е създаден специално за умни дисплеи с цел подобряване качеството на звука и картината. Чипсетът разполага с осемядрена архитектура и поддържа възпроизвеждане на видео с резолюция 8K при 30 кадъра в секунда или 4K при 120fps, което все пак зависи и от самия панел. Сред останалите му възможности са декодиране на 64MP изображения, HDR, намаляване на шума, MEMC, DCI, локално затъмняване и др.

Участието на Baidu в разработката на Hongjun 818 е в частта с възможностите му по отношение на изкуствения интелект. Телевизорът може да приема гласови команди от по-далечно разстояние и най-вероятно ще разполага с вграден виртуален асистент. Доста интересен аспект от модела, което се разкрива от страницата му в онлайн магазина  JD.com, ще е наличието на камера в подвижен механизъм, която може би ще се използва като метод за взаимодействие с телевизора. Той най-вероятно ще се предлага с диагонал на екрана от 55-инча и ще е наличен само в Китай.

Източници: Weibo (1), (2), JD

Оферти на деня

  • 8K при 30 fps или 4K при 120fps. Това ще да е някакъв супер здрав чипсет, особено пък за телевизор. В света има 1, ако не се лъжа, 4К монитор на 120Hz, пълен е с допълнителна електроника освен основния чип, и струва ХХХ. МеdiaTek чипове-те, които повечето производители използват към момента, едва докарват 60Hz на 4К, камо ли пък 8К на каквато и да е резолюция. Виж, ако става въпрос просто за ъпскейлинг и 120Hz вътрешно екранно опресняване (каквото има при повечето high-end телевизори), това е друг въпрос.
    MEnergy