Пазарът на смартфони през първото тримесечие

Пазарът на смартфони през първото тримесечие
Според публикуваните резултати от проучване на Canalys за пазара на смартфони за първото тримесечие на годината доставките са се повишили с 54.9% в сравнение със същия период на миналата година, а Nokia е увеличила пазарния си дял до 51.6% с 8.6 милиона устройства. При мобилните операционни системи води Symbian OS с 69%, следван от Windows Mobile с 12%. Успехът на Nokia е подпомогнат до голяма степен от популярността на модела N70 - факт, който присъства и във финансовия доклад на финландската компания за първото тримесечие. Големият пазарен дял на Symbian OS се дължи не само на разнообразното портфолио от устройства на Nokia, но и на засилващото се влияние на операционната система в Япония с FOMA телефони от Sharp, Sony Ericsson, Mitsubishi и Fujitsu. В същото време световният пазар на PDA отчита спад с 25%. Ръстът на продажбите на тихоокеанския пазар надхвърля този в EMEA (Европа, Близкия изток и Африка) благодарение на успеха на FOMA телефоните в Япония. Според Canalys през следващите месеци пазарът ще се промени главно заради старта на продажбите на устройствата от новата Е серия на Nokia, разрешаването на съдебните проблеми на RIM и добавянето на push e-mail възможности в Windows Mobile 5.
http://www.canalys.com/pr/2006/r2006043.htm

 • http://shop.orange.co.uk/shop/show/handset/nokia_n70/detail/pay_monthly Хвана ли???
  Jorroins
 • Ne moga da hvana kak e bezplaten na dogovor?na koi operator?
  ves210
 • Чети добре!!! Бъгав казах за Symbian OS, а не за N70(макар че и той е със същата OS). И не ме бъркай с фен на Moto или SE-няма начин.
  Jorroins
 • bravo apolon i ti si na moeto mnenie!
  ves210
 • бъгав може да кажеш за Моторола или Сониериксон ама за Нокия N70 хехе човече просто ми лети тела по снимките :) вземи и пробваи отиди в някои зентър на Мтел и го пробвай и сподели тука мнение пред всички дали е бъгав. а за зената вече е 600 лева така че не е най скъпият а до края на годината ще е 500 лева така че който иска да почака и ще го има на по тънка цена . Винаги става така с новите телефони след 1 година са на половин цена.
  apolon25
 • Познавам около 10 човека с n70 и никой не го ползва според възможностите му.Вземат го просто щото е най-скъпия телефон, който в момента е безплатен на договор.Така че това изобщо не е гаранция,че е най добрия смарт. Пък и измислената бъгава OS Symbian-само се замислете защо има толкова много версии-щото има много бъгове за оправяне. Айде не се пали.......
  Jorroins
 • еми хаиде вземи си го и пак ще си говорим
  apolon25
 • Аполонка, само едно нещо ще ти кажа бате - кой по дяволите се опитваш да обедиш че нокиа е номер едно и защо? И най-продаваните коли за Фокус и Астра ама дали са номер едно а? Работата е там че никой вече не иска да спори щото нема разбирателство. Като ТАТЕ е прежалил 500 лева за рожденият ти ден да ти купи К700 или 6230 и ти вече мислиш че имаш най-якия телефон на света. Вобще защо хората си мислят за готини като са си зели скъп телефон? Секи мое да не яде 1 месец и да си купи N70 и полсе кво а?
  Magiosnika
 • Ще кажем след година-две! Симбиан е безпреспективен, много хора го осъзнават постояно - прогнозиран пазарен дял на Симбиан устройства през 2010 година е 20%...
  Defs
 • а за това какво ще кажете ?
  apolon25