Пазарът на умни часовници и гривни с ръст от 65% през третото тримесечие

Пазарът на умни часовници и гривни с ръст от 65% през третото тримесечие

Миналата седмица ви запознахме с данните за пазара на носими устройства, които бяха публикувани от IDC. Тогава видяхме, че Apple доминира сегмента, благодарение на умните си часовници и слушалките AirPods. В друг пазарен анализ, който е с фокус върху продажбите на умни часовници и фитнес гривни през третото тримесечие, Canalys също споделя интересни данни.

Тук лидер е Xiaomi, която има пазарен дял от 27% с доставени 12.2 милиона устройства, което представлява сериозен ръст от 74.4% на годишна база. Резултатите на компанията се отдават на доброто представяне на домашния ѝ пазар и агресивното навлизане в чужбина. Втората позиция е за Apple с 15% пазарен дял, а 60% от доставените от компанията устройства са Apple Watch Series 5.

Третото място е за Huawei с 13% дял и 5.9 милиона доставки, което представлява ръст на годишна база от 243%. Челната петица се допълва от Fitbit с 8% дял и Samsung с 6% от пазара. Интересно е да отбележим и развитието на сектора в региона на EMEA, в който са доставени 10.3 милиона устройства, което е 22.7% от общия пазар, а ръстът е 64% спрямо същия период на миналата година.

Най-голям растеж се отчита в Азиатско-тихоокеанския регион, като той е от цели 130% до 7.1 милиона доставени продукта спрямо 3.1 милиона доставки година по-рано. В Китай са били доставени 18.3 милиона устройства при ръст от 60% на годишна база. Тук лидер е Xiaomi, но близко зад компанията е Huawei.

Източник: Canalys