Пазарният дял на iPhone нараства благодарение на iPhone 5S

Пазарният дял на iPhone нараства благодарение на iPhone 5S
Според данни на Kantar пазарният дял на Apple при смартфоните е нараснал през последните месеци в някои страни благодарение на големия успех на iPhone 5S. Apple са увеличили пазарния си дял в Япония, Австралия, Великобритания, Франция и Испания. Най-голям е ръстът в Япония, където към пазарния дял на iPhone са добавени 8,6% през първата четвърт от годината и той вече държи 57% от пазара на смартфони. Успехът на Apple идва благодарение на споразумение с най-големия оператор в страната - NTT DoCoMo. Въпреки че е достъпен в мрежата на оператора от месеци, iPhone продължава да се продава все така успешно и на него се дължат 40% от продажбите на DoCoMo.

Пазарният дял на Apple обаче е намалял в другите четири страни, които са част от проучването - САЩ, Китай, Германия и Италия. Пазарният дял на компанията в Щатите се е свил от 43,7% миналата година до 35,9% тази година, което е спад със 7,8%. Това обаче не са точно лоши новини за Apple, понеже намаляването на пазарния дял не значи, че продажбите на компанията не растат. Причината е по-скоро, че Apple присъства само в класа на флагманите, докато други производители произвеждат и по-евтини устройства, с които iPhone не може да се съревновава. През същото тримесечие продажбите на iPhone са се увеличили от 37,4 милиона на 43,7 милиона, което е ръст от почти 17%. Пазарният им дял в Китай пък е спаднал с 5,4%, а продажбите на iPhone са се увеличили с 28%.

 • Демонстрирай ми как може да програмира, плс ;) Или, ако предпочиташ - как може да кара кола ;)
  KOBRETI
 • По-малоумно е твоето изказване, недорасло лапе.(no)
  Holon
 • Значи от 2007 е.(whistle)
  Holon
 • Като почне да програмира и да кара автомобил на писта, може и да го призная за по-умен от мен ;)
  KOBRETI
 • Как няма да се замогнат тия проклетници - докато купя един айфон на жената и един на любовницата и ми се изпразниха джобовете :D
  Scorpinox10
 • Да не се окаже, че айфончето е по-умно от теб бе, "експерт" :D
  Воден-дух
 • Четох ви мненията и не разбрах какво ви притеснява? Хайде да коментираме с повече настроение и да не забравяме, че БГ не е сред приоритетните пазари на никоя от компаниите, които плюете и защитавате. Нека припомня, че стария ми 4S все още получава ъпдейти и ползва последната версия на платформата си. Грешиш, че айфон не е смартфон. Ти може и да си по-умен от него: [Quote]иФон не е достатъчно умен, за да се нарече смартфон... Така че мястото му наистина не е в тази класация...[/Quote] Технологиите се променят с такава скорост, че заемайки пристрастна позиция, човек може да се изложи. Нямам предвид изразяването на симпатии, а дръвченето срещу нещо което голям брой читави хора ползват.
  spe
 • Понеже явно не знаеш английски, да ти преведа: smartphone market = пазара на смартфони... Иначе от друга гледна точка си прав - иФон не е достатъчно умен, за да се нарече смартфон... Така че мястото му наистина не е в тази класация...
  KOBRETI
 • Ти ще престанеш ли с расистките си изцепки, циганчо айфонизиран! Кажи ми като махнеш \"жълтурите\" какви флагмани остават бе?!Кои са тия \"други компании\"?
  AVKansazov
 • При Апл, пазарният дял би следвало да се очита коректно само спрямо флагманите на другите компании, а не спрямо всички самунерки, които произвеждат Алкател, НТС и куп жълтурски компании.
  strikercho