Пазарният дял на Windows Phone се увеличава, Nokia държи лъвския пай

Пазарният дял на Windows Phone се увеличава, Nokia държи лъвския пай
Localytics публикуват данните си за пазара на мобилни телефони, според които за щастие на Microsoft и Nokia, Windows Phone увеличава пазарния си дял. Както знаем обаче, Nokia в момента разчитат изцяло на платформата на Microsoft, така че, за да наваксат загубените си позиции, ще им е нужен доста сериозен ръст, с какъвто все пак Windows Phone още не може да се похвали.

От началото на годината пазарният дял на Windows Phone се е увеличил с 312% в световен мащаб и с 273% на американския пазар. Присъствието на Nokia на пазара на устройства с Windows Phone пък се е увеличило от 22% на 60%, а пазарният дял на компанията на пазара в САЩ се е вдигнал от 0 на 32%. Любопитна е и новината, че пазарният дял на Samsung при телефоните с платформата е намалял от 23% на 13%, а този на HTC е бил 44%, но в момента е 21%.

От HTC обаче все още могат да се похвалят с най-голямо присъствие на пазара за телефони с Windows Phone в Щатите, въпреки растежа, който отбелязват Nokia. Надеждите на Nokia и Microsoft за още по-добро представяне си остават за пускането на Windows Phone 8.

http://www.localytics.com/blog/2012/microsoft-and-nokia-face-mobile-future-together/

 • Windows Phone се развива с бясна скорост...........................на пияна 300-ста годишна костенурка;):D:D:D
  rado243
 • Абе, може да не ми е много акъла , но все пак ми стига за да се сетя че луди производители няма. Чу се за някаква цена $80 на лиценз за WP8, което е с $50 отгоре спрямо цената на WP7. Другото което все още си спомням , е липсата на съвместимост между WP7 и WP8, както и невъзможността за ъпгрейд на наличните джаджи. Това последното означава почти нулеви продажби на стари джажди след официалният старт на новите. Е..., разбира се хора като zoro61 биха измислили нещо по умно за привличане на потребителите към вехтите WP7 джаджи, но на мен просто не ми стига акъла за такъв епохален труд.
  A4i
 • Хората с увреждания да не се обиждат тои толкова му е акъла!(angry)
  zoro61
 • Имаш право, подходящ е за пенсионери и хора с увреждания. (beer)
  A4i
 • Бе вие чувате ли се какво говорите метро интерфейса бил скапан това е най-иновативния интерфейс за мобилна операционна система толкова изчистен и стилен и е много по функционална от другите системи. Стига сте хейтвали M$ поне веднъж признайте когато направят нещо добро. Какво предпочитате оная предтупана шарения на Гугъл дето и казват Андроид или онова малоумно интерфейсче на Епъл iOS.
  GSMaster
 • Според мен Windows Phone е голям провал - метро интерфейса е ужасен - много се изложиха. Има и добри неща в тази операционна система, но засега е много зле. Ако не бяха заложили на тази скапана концепция - можеше да направят нещо читаво.
  kiko7772