Печалбата на HTC за тримесечието спада със 79%

Печалбата на HTC за тримесечието спада със 79%
И през третото тримесечие продължават трудностите за тайванците от HTC - за периода компанията отчете със 79% по-ниска нетна печалба. Според отчета печалбата за трите месеца между юли и септември е била 3,9 милиарда тайвански долара (133 милиона американски долара), докато преди година са били отчетени 18,69 милиарда тайв. долара, а през предходното тримесечие - 7,4 милиарда. В същото време анкетирани от Reuters пазарни анализатори очакваха печалбата да бъде 5,5 милиарда тайв. долара. Приходите на компанията са 70,2 милиарда тайв. долара.

През последните седмици HTC представи нови модели, на чиито продажби ще разчита през последното тримесечие. Освен бюджетния Desire X преди дни видяхме и One X+, който залага на по-бърз четириядрен процесор и батерия с увеличен капацитет. Компанията ще направи опит и за по-сериозна атака при Windows Phone 8 с моделите 8X и 8S.

  • Мда, имат си кажи-речи един модел в n разновидности.:) Но едва ли точно Андроид им е виновен - все пак това не е нексус и не гугъл решават какви точно да са телефоните.
    mkpetrov
  • Как няма да пада, като от 2г. произвеждат телефони, които не само визуално, но и хардуерно са почти еднакви...android ще ги убие...
    alphaleader
  • Невинаги е така, въпрос на ПР. :) Ако имаш стабилен ПР и изградиш култ около марката, и най-големият боклук пак ще се продава без проблеми като символ на гъзарщина. Обаче HTC забравиха, че не са Apple и този номер нямаше как да мине - сега дано си вземат поука и си оправят продуктите/политиката (Батерии, SD карти и т.н.).
    mkpetrov