Пердо Паскал и Бела Рамзи ще участват в екранизацията на The Last of Us

Пердо Паскал и Бела Рамзи ще участват в екранизацията на The Last of Us

В края на миналата година HBO даде зелена светлина за реализиране на сериал по хитовата поредица The Last of Us под ръководството на Крейг Мазин ("Чернобил") и сценариста и творчески директор на излезлите досега две игри Нийл Дръкман. Вече знаем и кои актьори ще влязат в ролите на Ели и Джоел.

Първата е поверена на Бела Рамзи, чиято звезда изгря със сериала "Игра на тронове", където влезе в ролята на Лиана Мормонт, а наскоро се появи и в новата екранизация на "Тъмните му материи". В другата главна роля - тази на Джоел, ще влезе Педро Паскал, когото също видяхме в "Игра на тронове", а освен това е добре познат от ролите си в "Наркос" и "Мандалорецът".

Сценарият е поверен на Крейг Мазин, който ще бъде и изпълнителен продуцент заедно с Нийл Дръкман, а режисурата е поверена на изгряващата руска звезда Кантемир Балагов. Очакваше се пилотният епизод да е режисиран от Йохан Ренк ("Чернобил"), но заради други ангажименти се е наложило да откаже работата.

Засега се знае малко за сюжета, но действието в сериала се развива 20 години след разрушаването на съвременната цивилизация и се фокусира върху контрабандиста Джоел, който получава задачата да изведе малката Ели извън специалната зона за карантина, в която е наложен жесток режим. И за двамата предстои брутално пътешествие, в което трябва да разчитат един на друг и се борят за своето оцеляване.

  • Заслужава си.
    Legolaself01