#perfect10 идеи за отпускане чрез медитация

#perfect10 идеи за отпускане чрез медитация

В забързаното ежедневие, изпълнено със стрес, ни остава все по-малко време за възстановяване и постигане на вътрешно спокойствие. Един метод, който помага на много хора, е медитацията, а благодарение на мобилните приложения той става много по-достъпен и лесно изпълним. Като си помислим, именно смартфоните са сред причинителите на стрес, но сега ще стане дума как могат да се ползват за намаляването му. Ето няколко приложения, които могат да са ви от полза по пътя към намаляване на напрежението и постигане на хармония.

The Mindfulness App разполага с приложения за Android и iOS и е сред най-достъпните предложения в областта на медитацията. Приложението включва приличен каталог от музикални оформления за медитация, които могат да включват и гласoви напътствия. Сесиите са с дължина от 3 до 30 минути и има специална поредица встъпителни записи, които да ви въведат в света на медитацията. Добавени са статистика и подсещания за постигане на по-пълноценни резултати, а освен това са налични разнообразни теми за медитация. Платената версия включва над 20 цялостни курса, предизвикателства, ново съдържание и др. Годишният абонамент е на цена 77 лв. с пробен период от 1 месец, а ако искате по-кратък период, таксата за 1 месец е 21 лв.

Следващото предложение се нарича Calm и отново е с приложения за Android и iOS. Calm включва избор измежду голям асортимент от медитационни сесии с гласови напътствия. Сесиите са с дължина от 3 до 25 минути, а освен това има и програма Daily Calm, която е с продължителност 10 минути и е подходяща за началото или края на деня. Calm включва още упражнения за дишане, медитация без гласови инструкции, успокояващи звуци и др. За съжаление безплатната версия е доста ограничена, но както и при The Mindfulness App е достъпен безплатен курс, който ще ви запознае с основните положения. Абонаментът за месец е 26 лв., но може да спестите, ако изберете годишната такса от 120 лв.

Headspace е подходящо решение за начинаещите потребители и включва 10 упражнения с продължителност по 10 минути всяко, наречени Take 10. Курсът е създаден с цел да можете бързо да разберете същността на упражненията в медитацията. Налична е отделна персонализирана страница с напредъка ви и дори система за връзка с приятели, която ще ви насърчи да продължите с практиката. След завършване на курса Take 10, приложението продължава с допълнителна програма, която е платена. Месечният абонамент е на стойност 27 лв., а при абонамент за една година, който струва 200 лв., цената е 16,66 лева на месец. Подобно на останалите решения, Headspace предлага приложения за Android и iOS.

Последното ни предложение е buddhify с приложения за Android и iOS. Приложенията са платени, но е необходима еднократна покупка и след това можете да се възползвате от пълните функционалности. Стойността за версията за Android е 4,91 лв., а тази за iOS струва 11 лв. Срещу тази сума получавате 80 различни сеанса за медитации, подготвени от експерти в областта. Съдържанието е с различна насоченост, за медитация по време на работа, при заспиване, за намаляване на напрежението, пътуване и др. Версията за iOS включва детайлни графики и статистики, които са подходящи за следене на напредъка ви.

Понякога не е нужно приложение за успокояване, а по-бърз смартфон, който да осигури не засича при ежедневните задачи. В това отношение Huawei P10 Plus ни предлага бърза работа благодарение на чипсета Kirin 960, който включва осемядрен процесор (4 ядра х 2,4 GHz + 4 ядра х 1,8 GHz) и достатъчно количество оперативна памет (4GB/6GB). Устройството включва допълнителни оптимизации и технологии за машинно обучение, които запазват производителността на системата висока и след месеци на употреба.