Pixel 3a и 3a XL са достъпни модели с чист Android

Pixel 3a и 3a XL са достъпни модели с чист Android

След месеци на изтичане на информация вече имаме и официалните детайли за новите достъпни представители в серията Pixel 3. Както очаквахме, устройствата се казват Pixel 3a и 3a XL и до голяма степен предлагат основните възможности на своите по-скъпи събратя - OLED дисплей, впечатляваща камера, най-новата версия на Android и обещание за бързи ъпдейти, но на значително по-ниска цена. И двата модела са с пластмасова конструкция и ползват чипсет Snapdragon 670 в комбинация с 4GB RAM и 64GB вградена памет, но имат OLED дисплей с диагонал 5.6" и 6" с резолюция съответно 2220 х 1080 и 2160 х 1080 пиксела.

Устройствата споделят и основна камера с 12.2MP (f/1.8) сензор Sony IMX363, оптична и електронна стабилизация, а освен това имат жак за слушалки, стерео говорители и Active Edge сензори за натиск в страничната рамка. Добавена е и 8 MP предна камера с бленда f/2.0. Батериите са с капацитет 3000 и 3700 mAh и поддържат бързо зареждане при 18W. Спрямо Pixel 3 липсват Pixel Visual Core за ускоряване работата на камерата и опцията за запазване в Google Photos на снимки в оригинална резолюция, но все пак цената е много по-ниска. Телефоните ще се продават за 399 и 479 долара (399/469 паунда, 399/479 евро) и се предлагат в черно, бяло и виолетово. Устройствата се предлагат през Google Store в 13 страни - Австралия, Канада, Франция, Германия, Индия, Ирландия, Италия, Япония, Сингапур, Испания, Тайван, Обединеното кралство и САЩ.

Източник: Google

 • Всичко, което ти липсва от фирмените модификации на Андроид, го има като приложения.
  tzincbg
 • Виж човек, темата е свързана с конкретна новина, за новите телефони на Гугъл. Ти обаче упорито си решил в нея да ни споделяш колко се възхищаваш на китайските телефони, които всъщност никога не си ползвал. Еми не е тук мястото, просто влез в тема за китайски телефони и си ги хвали колкото искаш.
  board
 • Тоя па, я не се дръж като задник и не давай наклони... Ще си казвам мнението когато си искам, игнорирай като нямаш какво да кажеш. Гледай го ти...
  arakchiev
 • Цената е адекватна за разлика от китайските на Хуавей и бих си взел ако има вариант с две карти, защо не.
  tzincbg
 • Айде бегай в али експрес поръчвай китайци, какво си хванал да коментираш неща които не те интересуват.
  board
 • Викам, да, защо да не са? Аз лично съм Сони фен и китайски телефон не съм притежавал, но се възхищавам на прогреса им - нямам приятел с оплаквания от Хуауей или Сиаоми, камо ли от Оппо. Щом една снимка не значи нищо то разгледай и останалите снимки. То бива бива слепота, ама...
  arakchiev
 • Предполагам като докладва само в САЩ и няма качени приложения да докладва и в Китай батерията ще държи повече? Плюс - Google camera ти е инсталирана и сама се ъпдейтва, няма да трябва като на китаеца да го руутваш, да променяш build prop и да търсиш коя Google camera ще проработи.
  Знае ли се кой ще е производителят на телефончетата?
  tzincbg
 • Викаш китайците по-добър Андроид от Гугъл са написали ;)
  Знаем отлично как снима Pixel 3. Една снимка дали е хубава или лоша, няма значение. Камерите на Гугъл определено са добри.
  То бива бива китайска фенщина... :D
  Ванката
 • Викаш китайците по-добър Андроид от Гугъл са написали ;)
  Знаем отлично как снима Pixel 3. Една снимка дали е хубава или лоша, няма значение. Камерите на Гугъл определено са добри.
  board
 • maxito2 - точно пък Пикселите са известни със забавянето си при продължително ползване, а китайските не са, така че да - смятам китайските за доста по-добри и сравнението за действително неуместно. Що се касае до камерата... опитайте да ме убедите, че това е качествена снимка https://cdn.gsmarena.com/imgroot/reviews/19/google-pixel-3a-xl/camera/gsmarena_001.jpg :D
  arakchiev
 • добро предложение е, особено ако след няколко месеца почнат да се появяват промоции за по 300 евра по чуждите сайтове.
  Сравнение с китайските "флагмани" е безпочвено - не всичко опира до хардуер..
  maxito2
 • Добро предложение е лайт пиксела, след като е с камерата на батковците. За 800 кинта малкия ми звучи като добър вариант за компактен телефон.

  Колкото до китайците, тях ги няма много в компактните телефони.
  board
 • За Щатите е добра цената - там не купуват Χiaomi и Οppo, а търсят разпознаваеми марки (затова купуват и Моторола). При нас ще е поне 1000 лв и не си заслужава, при наличие на добри китайски телефони по 300 лв, на които може да се сложи Google камера.
  Иначе не са лоши телефоните, жалко само, че малкият е доста по-голям от нормалния Pixel 3.
  ipolit
 • Цената е ниска на фона на останалите пиксели и със сигурност ще привлече много потребители. Особено тези, които държат на камерата.
  chilko
 • Тая сапунерка и да ми я подарят няма да си я сложа в джоба... достъпни били - на цената на Oppo / Xiaomi / Vivo / 1+ флагман !
  arakchiev