Новата бета версия на Android Q е налична за 15 телефона на други производители

Новата бета версия на Android Q е налична за 15 телефона на други производители

Заедно с началото на конференцията Google I/O излезе и нова бета версия на Android Q, която този път е налична не само за устройствата от серията Pixel, но и за 15 други модела на различни производители. Това е обнадеждаващ знак, че следващата версия на Android ще достигне до повече устройства по-бързо като мярка за борба с фрагментирането на платформата. Заедно с Google Pixel, Pixel 2 и Pixel 3, благодарение на Project Treble и подкрепата на партньорите, тестовата версия ще е налична още за следните устройства:

Asus ZenFone 5Z
Essential PH-1
HMD Global Nokia 8.1
Huawei Mate 20 Pro
LG G8 ThinQ
OnePlus 6T
Oppo Reno
Realme 3 Pro
Sony Xperia XZ3
Tecno Spark 3Pro
Vivo X27
Vivo NEX S
Vivo NEX A
Xiaomi Mi Mix 3 5G
Xiaomi Mi 9

Софтуерът включва тъмна тема за всички части на операционната система, нови жестове за навигация, поддръжка на устройства със сгъваеми дисплеи, работа с 5G мрежи и Live Caption за поставяне на субтитри на възпроизвежданите от всяко приложение видео, подкасти или аудио съобщения. Последното работи и без да е налична връзка с интернет. На възможностите за машинно обучение разчита и функцията Smart Reply, която вече е вградена в системата за нотификации на Android и може интелигентно да предвиди следващите действия на потребителя.

Компанията е обърнала внимание и на функциите за сигурност като с новата версия важни компоненти на ОС ще се обновяват фоново, както това става при приложенията. Нова добавка има и към функцията Digital Wellbeing. Новият Focus режим служи за избягване на разсейването чрез ограничаване на приложенията, които действат така. Заедно с това от Android Q функцията Family Link вече ще е част от всяко устройство с Digital Wellbeing плюс опции като добавяне на бонус време за ползване на приложения и поставяне на лимити за определени приложения.

Източник: Google

Оферти на деня

  • И това ..http://www.iphonehacks.com/2019/05/google-fixing-android-broken-navigation-gestures.html
    Vasil977