По-мощните мотори могат да повредят камерите на някои модели iPhone

По-мощните мотори могат да повредят камерите на някои модели iPhone

Apple публикува предупреждение за това, че някои определени двигатели на мотоциклети могат да навредят на вашия iPhone. В публикация на компанията се посочва, че излагането на iPhone на високочестотни вибрации в определени диапазони, по-конкретно тези, генерирани от мощни мотоциклети, могат да доведат до по-слабо представяне на камерата.

Вибрациите се предават през конструкцията и затова се препоръчва смартфоните да не се прикрепват към мотори с висока мощност. При мотопедите и скутерите, които са с двигатели с по-малки обеми, има по-малка вероятност от повреда. Там монтажът се препоръчва да е със скоба, която обира вибрациите. Освен това трябва да се избягва използване дори в такива ситуации за продължителен период.

Проблемът се корени в системите за камери, които използват жироскоп и магнит за компенсиране на нежелани движения. Това включва оптична система за стабилизация (OIS) и специфичен тип автофокус (closed-loop AF).

OIS имат iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus, iPhone 7 и по-новите модели, включително iPhone SE (2-ро поколение). Closed-loop AF системата се използва от iPhone XS и по-новите модели.

Източник: Apple

Оферти на деня


Втора употреба с гаранция