Почина Стив Джобс

На 5 октомври на 56-годишна възраст почина Стив Джобс. Един от основателите на Apple, той е човекът, чието влияние върху света, в който живеем, трудно може да бъде оценено - не само при компютрите, но и в музикалния бизнес и при мобилните телефони. Тъжната новина идва само ден след като Тим Кук, шеф на Apple от август, представи пред света iPhone 4S. "Apple загуби визионер и креативен гений, а светът загуби невероятен човек", пише в страницата на компанията. "Стив оставя компания, която само той би могъл да изгради, и неговият дух завинаги ще бъде в основата на Apple".

Apple създаде и специален e-mail адрес, на който всеки може да изпрати своите спомени и мисли, свързани със Стив Джобс, и съболезнования за семейството му:
rememberingsteve@apple.com
 • Няма как , така си е, но бай Стиви е работил и по iPhone 5, 6 и 7. Много дълъг pipeline имат технологичните компании. Както се разбра , работата по A6 и iPhone 5 е почнала в далечната 2009 година : http://www.linleygroup.com/newsletters/newsletter_detail.php?num=4881
  A4i
 • година по-късно apple вече е различна компания.
  chilko
 • Linux гуру: Стив Джобс имаше вредно влияние: http://technews.bg/article-23657.html http:// technews.bg/article-23657.html
  Пинокио
 • Надявахме се, че Бог ще го съхрани. Надявахме се, че има сила, която да го опази. Надявахме се, че той има възможност и сила да се опази. Нищо не разбирам. Няма логика. Защо??? Явно няма човешки отговор. Той явно бе даденост. Трябва да сме щастливи за това, че сме съвременници на такъв човек и на такъв дух. Щастлив съм, че неговото можене докосва и мен по своя специфичен начин. Както докосва и вас със сигурност. Щастлив съм, че сме живели в еднакви времена и много ясно разбрах колко са полезни делата му. Чувствам се прецакан. Чувствам огромна празнина. Огромна липса. Неясно бъдеще. Огромна несправедливост. Трябваше да бе измислено лекарство. Искам да измисля универсално лекарство. Иска ми се да може всички да направят нещо за него едновременно и да може да го върнем със нашата обща воля и сила на желанието. Иска ми се през юли 2012 той да представи новият айфон 5. Не мога да се примиря.
  mahmadur
 • "Да сио най-богатия човек в гробищата според мен няма никакъв смисъл.Да си лягам с мисълта ,че сме направили нещо прекрасно е това ,което има значение," Стив Джобс. Велик човек отиде си един голям новатор и гений ,светъ загуби много Нека почива в мир.................
  mark 6869
 • Гений в най-чистия смисъл на думата и човек надскочил с идеите си съвременниците си. R.I.P.
  sfan
 • лека му пръст на човека, наистина направи много за Епъл, както и за развитието на технологиите и иновациите. R.I.P.(flower)
  carevicata
 • Лека му пръст! Ако погледнем чисто прагматично на неговата смърт,то в краткосрочен план устройствата на Apple ще се радват на добри продажби,но в дългосрочен...нищо добро не чака американците! Звучи цинично,но това е реалността! Но трябва да отдадем признанието на този човек,който допринесе изключително много за развитието на този пазар в последните 5 години!Хора като него носят новаторство и качество на всичко,до което се докоснат! Жалко наистина,че го няма...
  Spiderman_ot_selo
 • R.I.P. Стийв... и аз не харесвах политиката на епъл,но този този човек си беше велик,никога няма да го забравим
  pitlordDesireHD
 • Лека му пръст. Въпреки, че не харесвам стратегиите в маркетинга на компанията и цените им, Джобс доведе технологиите до нови нива. Благодарение на продуктите на Епъл, станаха такива революции и размествания на технологичния пазар. Самата история на живота му е почти невероятна, трябва да се правят учебници с нея.
  Good_Things
 • Обзело ме е едно чувство на тъга, от една страна заради уважението, което изпитвам към този човек, а от друга леко егоистично съжалявам, че няма да видим повече от гениалните му продукти. Колко и да ми е криво, се опитвам да гледам позитивно, все пак след тежката диагноза за рак на панкреаса е имал 7 години да довърши много неща. В този период ни представи визията си за телефоните в лицето на айфон, който едва ли някой ще отрече, че преобърна цялата мобилна индустрия с главата надолу. Представи ни визията си за таблетите в лицето на айпад, който смятам, че още не оценяваме, колко ще промени живота ни в бъдеще. Успя да види, как компанията, която е създал в гаража си, се превърна в една от най-успешните компании в света. Общо взето пълноценно е използвал последните години от живота си и е осъществил някои от мечтите си. А онази егоистичната страна в мен, ме кара да се надявам, че част от идеите му не са умрели с него, а стоят като бъдещи проекти в Епъл, и ще видим още от гения му дори след края на живота му.
  board
 • steve jobs e този който постави началото на компютара без него този свят нямаше да е такъв! ПОЧИВАЙ В МИР...
  bilkyyy
 • Мир на праха му! (flower)(flower)
  alphaleader
 • Все си мислех, че ще се пребори някак си. Да почива в мир!
  E34v8
 • R.I.P(flower)(flower)
  west ham
 • [B]R.I.P.[/B]
  val4o88
 • Почивай в мир,винаги ще помним великите ти изобретения и големият ти принос към технологиите,както и това,че без теб Apple нямаше да е това което е в момента :)
  frenchdopeboy
 • [Quote]един ценен човек си отиде, надявам се, на по-хубаво място[/Quote] И да не е на по-хубаво място, той ще измисли начин да го направи по-хубаво :) [Youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8rwsuXHA7RA[/Youtube]
  board
 • [B]R.I.P.[/B] :(
  ID™ Xenium
 • Мир на праха му. Не съм фен на Епъл или Ай...., но това не ми пречи да оценя таланта и визията му. Наистина един ценен човек си отиде, надявам се, на по-хубаво място. R.I.P.
  jorjino