Почти всички мобилни вируси през 2013 г. са атакували Android

Почти всички мобилни вируси през 2013 г. са атакували Android
Според годишния доклад за сигурността на Cisco през 2013 г. 99% от всички вируси за мобилни устройства са атакували Android. В същото време потребителите на платформата на Google най-често е трябвало да се справят с подобни проблеми, като 71% от тях са имали вземане-даване с всякакви форми на вируси, разпространявани чрез уеб.

Все пак от компанията предупреждават, че нещата не са толкова страшни на практика. Мобилните вируси, които са предназначени за специфични устройства, са били едва 1,2% от всички случаи, като останалите представляват опити за фишинг, неоторизирани препращания на други страници и други подобни. Най-често срещаният мобилен вирус е бил Andr/Qdplugin-A, който често се разпространява през неоторизирани магазини за приложения. Ако се придържате към Google Play, едва ли ще имате подобни проблеми.

https://www.cisco.com/web/offer/gist_ty2_asset/Cisco_2014_ASR.pdf

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

Иновативните възможности на EON от VIVACOM

 • Чакай, я пак повтори... коя ОС от коя е копирана? (woo)
  Sage
 • Смешко, изпили си странчните копчета на Хайфона, че да не те драскат като го интрудираш в изходната част на отделителната си система ;)
  KOBRETI
 • Какво е изкопирано? Ядрото ли, виртуалната машина ли? Кажи, че ме напушва смях от подобни изказвания...
  drkalo
 • Уау...каква „изненада\":))) Не виждам нищо ненормално. Това е цената, която всеки, който тъси евтинкото после плаща. Безплатна изкопирана ОС - няма проблем, вземи тоя Хандроид и не ни търси после:))) Не случайно всеки панелен опосум се метка на Хандроид и после пищи.
  strikercho
 • Както казваше един професор по Статистика от Укономическият университет: Съществуват: Истина, Полуистина, Неистина, Лъжа и Статистика :D
  stefanicio
 • KOBRETI тъкмо и аз това щях да напиша и видях, че си ме изпреварил :) пълна дрисня е тая статия...
  veliko
 • Къде 99%, след като на графиката са 70%.... Освен това е манипулирана - Андроид е на една графа, докато иФон, иПад и иПод са на различни, с обща сума почти 35%... Като ще е Андроид, да е иОС... Или пък да се сложат всяко андроид устройство на отделна колонка... Ама не - така няма да може да се манипулира информацията... Освен това... Отваряме сайта на симантек за споменатия Android.Qdplugin http://www.symantec.com/security_response/writeup.jsp?docid=2012-102510-3330-99 И какво да видим: [Quote]Wild Level: Low Number of Infections: 0 - 49 Number of Sites: 0 - 2 Geographical Distribution: Low Threat Containment: Easy Removal: Easy[/Quote] УжасТен ужасТ!!!! Почти 50 (ПЕДЕСЕТ) инфекции!!! Цели ДВА сайта!!! :D :D :D :D :D :D :D
  KOBRETI