Подготвя ли се Alcatel за модулен телефон?

Alcatel представиха три смартфона по време на мобилния конгрес. Въпреки че никой от тях не е от висок клас, всички те имат с какво да допаднат на потребителите с ограничен бюджет. Така например A5 LED претендира да е първият смартфон с интерактивен заден панел. Той е покрит с LED светлини, които потребителите могат да ползват по различни начини - например да композират поведение за различни нотификации или пък да активират различни светлинни ефекти, когато слушат музика. Технологията Color Catcher 2.0 пък позволява създаването на теми с различни цветови комбинации.

Заденият панел се сваля, а на щанда на Alcatel могат да се видят и допълнителни панели с допълнителна батерия или говорител. Дали обаче това е стъпка към модулен телефон в портфолиото на Alcatel и дали тези аксесоари ще се продават по-късно, засега остава неясно. Освен визуално привлекателните си възможности, А5 LED разчита на осемядрен процесор MediaTek MT6753, разполага с 4G възможности и има две камери със светкавици - 8МР основна и 5МР за селфита. Телефонът е оборудван и с приложенията Face Show и Face Beauty, които позволяват манипулиране на селфи снимките. Екранът на телефона е с диагонал 5,2" и HD резолюция, а батерията е с капацитет 2800mAh.

Другите два телефона, които Alcatel представиха, са A3 и U5, като и за двата компанията твърди, че са най-достъпните 5-инчов HD и 5-инчов телефон с 4G възможности. А3, както става ясно, е с 5" HD екран и е оборудван с четец за пръстови отпечатъци върху задния панел, както и режим Private Mode за защита на личните данни. Телефонът разчита на четириядрен процесор MediaTek MT6737 и разполага с 4G възможности и говорител, който се намира в предната част на корпуса. Камерите са с резолюция 13МР и 5МР като и двете имат светкавици. Снимките могат да се разкрасяват с функциите Face Mask и Face Beauty, а за съхранението им има специален албум - Selfie Album.

Акцентът при U5 отново е върху възможностите, които телефонът предлага за работа със снимки. Той има 5" екран и 4G възможности, както и камери, за които обаче от Alcatel не са споделили подробности. Предната камера е оборудвана със светкавица и можете да използвате споменатите и по-горе приложения - Face Mask и Face Show. Този модел телефон разполага и с функцията Simple Mode, която осигурява бърз достъп до често използвани приложения. Phone Guard пък ви дава възможност да пестите батерия, да използвате по-оптимално ресурсите на телефона и го защитава от вируси.