Поредни слухове за наследник на iPhone SE

Според информация на Nikkei Apple възнамерява да представи наследник на iPhone SE през пролетта на идната година, като името и цената му все още не са определени. Целта на компанията от Купертино е да се конкурира с предложенията в средния клас на останалите големи производители като Samsung и Huawei в развиващите се пазари и Китай. Очаква се новият по-евтин модел да е с размерите на iPhone 8 с 4.7-инчов екран, като ще бъде използван LCD панел.

Препоръчани оферти

Аксесоари за:

По-голямата част от панелите ще се доставят от Japan Display, а останалите – от LG Display. Доста е вероятно устройството да използва някои компоненти от флагманските модели, включително чипсета и част от камерите. Източници сред доставчиците на компоненти посочват, че Apple е започнала производството на моделите от новата серия iPhone 11 в средата на август. Те отбелязват, че няма сериозни предизвикателства по отношение на въвеждането на нови функционалности.

Същите източници споделят още, че производството е с 10% по-ниско от миналогодишния обем от 80 – 85 милиона произведени устройства. Все пак от компанията могат доста бързо да реагират, ако търсенето е по-високо от очакваното. Междувременно анализатори отбелязват, че Apple изостава с въвеждането на 5G модели, каквито предлагат основните ѝ конкуренти.

Източник: Nikkei

 
 

  • При калъф от 147💲 много ме съмнява 🤔 да пуснат 📲 под 400💲 😀. Иначе би било интересно 🕵, а и много ще им помогне при продажбите. Ама дали има толкова акъл в Apple ще видим 🤓 , или ще надделее 🤑.
    Kuzmanow
  • SE си е със симпатичен дизайн. Ще бъде страхотно ако го запазят под някаква форма.
    npet