Последната бета на Windows 10 може да синхронизира снимки и SMS с Android

Последното тестово издание на Windows 10 в програмата Insider Preview вече позволява синхронизация на снимки и SMS със смартфони с Android. Това се случва с помощта на обявеното още през пролетта приложение Your Phone за настолната версия на операционната система, което най-накрая се сдоби с по-широка функционалност. Версия 17755 на Windows 10, която е налична от няколко дена за участниците в Windows Insider, вече позволява пълноценното използване на Your Phone.

За целта потребителят трябва да инсталира в своя смартфон с Android приложението Microsoft Apps. След вписване на двете места с един и същи Microsoft акаунт и даването на съответните разрешения синхронизацията на съдържанието започва да работи. Потребителите вече могат да получават и изпращат SMS от своите компютри, както и да свалят снимки от телефона.

За момента всичко е все още бета и има бъгове. Например табът за съобщения се появява чак след рестартиране на приложението, изпращането и получаването на прикачени мултимедийни файлове не работи напълно и не е възможно през компютъра да се отговаря на нотификациите за входящи съобщения. Естествено, всичките тези бъгове вероятно ще бъдат отстранени до излизането на финалното издание на Your Phone.

Източник: Android Police