Появиха се видео и снимки за новите устройства Pixelbook

Очакванията, че Google ще представи поне две нови устройства с Chrome OS по време на събитието в Ню Йорк на 9 октомври, постепенно намират своето потвърждение. Към момента се счита, че ще видим нов лаптоп Pixelbook със значително намалени рамки около екрана, както и таблет с клавиатура, която ще може да се сваля. Според последната информация кодовите имена на двете устройства са Nocturne и Atlas.

Междувременно в интернет се появи и кратко видео, което вероятно показва таблета. В него се вижда, че връзката между дисплея и клавиатурата е сходна на тази, която Microsoft използва в Surface Pro/Go. Другата особеност, която се набива на очи, са кръглите клавиши, които следват актуалната дизайнерска насока в Google.

Паралелно с това за кратко се появиха и две онлайн реклами, които вероятно показват очаквания нов Pixelbook. Изобразеното устройство прилича много на предходния модел, но рамките на дисплея са значително намалени. Естествено в случая няма гаранция, че не става дума за фалшификати, но те в крайна сметка отговарят на слуховете от последните седмици, така че не е изключено да става дума и за неволно изтичане на информация.

Източник: Android Police