Потребители на различни модели Samsung Galaxy се оплакват от позеленяване на дисплея

Потребители на различни модели Samsung Galaxy се оплакват от позеленяване на дисплея

През април ви съобщихме за оплаквания от страна на потребители за позеленяване на дисплея на Samsung Galaxy S20 Ultra. След това от компанията обявиха намеренията си да отстранят този неприятен проблем, като подходът на корейците е ефективен.

Аксесоари за:

Сега обаче се появяват оплаквания от потребители в САЩ, ЕС и Индия за подобен дефект при разнообразни модели, включително в сериите Galaxy Note8, Note9, S9 и Note10 Lite. Изглежда проблемът се появява предимно в случаите, в които яркостта на екрана е настроена за ниски нива.

В случая става дума за рядко срещан дефект, а ако той е подобен на този при S20 Ultra, Samsung би трябвало да го отстрани чрез актуализация.

Източници: Sammobile

 • Ами айфона с чаркове от самсунг, кви да са цените... :lol:
  Вито
 • Самсунг почнаха да наглеят с "айфонски" цени на т.нар. си "флагмани" през последите няколко години, само че без айфонското качество и надеждност....
  scenic
 • Аз съм имал проблеми на Galaxy S2 и Note 3 с тях. На S2, долният ляв ъгъл светлееше много повече от в дясната част, където си беше нормален. Примерно сивото вляво беше кафяво на всякаква яркост (но най-вече на по-ниска), а вдясно - нормален светлосив фон. Дисплеят беше Super AMOLED Plus, а проблемът - чисто хардуерен. Според някои - лепилото при сглобката. При Ноут 3 - вече само Super AMOLED, пак имаше силно забележими колебания в подсветката - горната част беше много по-слабо осветена от тази отдолу. Забелязваше се най-много при игри, където отделните части на екрана бяха с напълно различни цветове и беше супер дразнещо. И, доколкото четох тогава, чудейки се, дали да го връщам, беше масово.

  Не се случва само при Samsung, както и на всяка бройка, но си позволяват да пускат на пазара партиди, за които знаят, че имат хардуерни дефекти. Има и много потребители, които не се задълбочават, а и знаят, че няма да се занимават да ги връщат и така си остава.

  Добре, че поне според последните репорти проблемите се оправят софтуерно. За LG-тата и аз съм съгласен, особено за първите G-серии, както и за проблема с постоянния bootloop. В момента изглежда се справиха и с двата.
  MEnergy
 • Истината е, че и аз съм имал дребни проблеми с дисплеите на Самсунг, но така или иначе те правят най-добрите OLED-и на пазара. От Самсунг съм имал проблем с дисплея само на Note2. Не знам как съм го бил притиснал, нямаше външни белези, че нещо е пукнат, но тръгна едно черно петно, което обхвана половината дисплей за две седмици. Тогава си спомням, че в теленора ми го смениха безплатно, защото имах застраховка. Иначе най-скапаните дисплеи имаха LG-тата...
  Ванката
 • Истината е, че и аз съм имал дребни проблеми с дисплеите на Самсунг, но така или иначе те правят най-добрите OLED-и на пазара.
  board
 • Не бих казал, че са чак свързани с качество подобни оплаквания.
  Отстраняват ги с ъпдейти, а който не е писал софтуер не знае колко трудно се хващат принципно.
  Ще го оправят и всичко ще е ок в това отношение.
  Няма драма.
  radko89
 • Всяка година едни и същи боклуци продават. Народа не се ли научи че не отговарят на цена- качество.Тц Тц Тц
  cappadona