Потребителите изчакват iPhone 5, показват финансовите резултати на Apple

Потребителите изчакват iPhone 5, показват финансовите резултати на Apple
Apple обяви финансовите си резултати за изминалото тримесечие (трето от фискалната година на компанията) и по изключение те бяха под очакваните от пазарните анализатори. Това не означава, че американската компания е на загуба, но обявените цифри доведоха до спад в цената на акциите й с почти 5%. Причината за по-слабите резултати е очаквана - потребителите се въздържат от покупката на iPhone, докато чакат есента, когато би трябвало да видим iPhone 5.

Приходите на Apple за периода са 35 милиона долара, а печалбата за тримесечието е 8,8 милиарда долара. За сравнение, преди година тези цифри са били съответно 28,6 милиарда и 7,3 милиарда долара. Компанията обяви, че международните продажби са генерирали 62% от приходите за тримесечието. От съобщението става ясно и че продажбите на OS X Mountain Lion започват утре.

През тримесечието са били продадени 26 милиона броя iPhone, което е с 26% повече за година, но по-малко в сравнение с предходното тримесечие, когато бяха продадени 35,1 милиона броя. Продажбите на iPad са достигнали 17 милиона - годишен ръст от 84% и с 44% повече спрямо предходното тримесечие. Увеличението тук се дължи на премиерата на iPad 3. Продадени са били и 4 милиона компютри - тук увеличението е едва 2% на годишна база. Продължава спадът в продажбите на плеърите от серията iPod - за третото тримесечие са били 6,8 милиона, което е с 10% по-малко за година.

http://www.apple.com/pr/library/2012/07/24Apple-Reports-Third-Quarter-Results.html

 • А ше излезе той може да го уапе нещо - я мравка я някое гадже :D По темата отдавна бях навит на S2 но накрая като ми излезе офертата можех да го взема веднага ама реших да чакам да докарат син S3 дори и това да станеше след като ми изтече договора след 3 месеца още.Логиката и за потребителите със стар айфон е подобна - имам 4 защо да купувам 4s след като 5 обещава много по-големи промени.
  AVKansazov
 • То па Айфона нали не лагва!Абе Климентчо що не се разходиш малко сред природата,може да ти дойде музата,да измислиш нещо ново!Тука от няколко месеца насам само едни и същи неща повтаряш!Я иди малко подишай чист въздух,че ми се струва,че някоя "интегрална схема" в главата ти е изпушила!!!Послушай ме моето момче,ще се почустваш много добре!
  t1ri
 • Достатъчно, за да разбера, когато Google казаха, че най-после ще оправят заложения лаг в тяхната ОС. :)
  keyone
 • [Quote]Първо доказа, че не познаваш собствения си телефон[/Quote] Значи трябва да се съглася с теб за да ти угодя а не с това което виждам на телефона си. Какво разбираш под лагване бе телефона ми работи гладко и не забива както на теб ти се иска. Държиш на своето за спорта а не че си прав! И не бъркай образованието и културата - аз ги имам и двете а ти само претендираш за първото. На 19 какво образование имаш а?
  AVKansazov
 • Абе дечко, кога ще престанеш с определенията и обидите срещу всички? То не бяхме неграмотни, прости или обиди свързани с материалното състояние на колеги, определения, като "чичка" мисля, че не трябва да присъстват в един цивилизован форум! Кой, колко знае или незнае теб не трябва да те засяга, защото ако съдя по нещата, които пишеш не си чак толкова "интелигентен" за, колкото се имаш. Всеки си има мнение относно мобилните технологии и не трябва постоянно да налагаш своето, и да дразниш хората! [i]извинявам се, че направих коментар извън темата, но не мога да гледам, как едно дете проявява неуважение към по-възрастните от него колеги във форума[/i] [B]по темата, каквото имах да кажа го казах[/B]
  Ванката
 • Първо доказа, че не познаваш собствения си телефон, после показа и не осоебно високо ниво на образование, така че моля те, не говори за мен, а чакай официалния ъпдейт до 4.1.
  keyone
 • mod edit: Изтрито повтарящо се мнение. До тук с обидите към останалите потребители! vladovn
  AVKansazov
 • [Quote]Спомням си, че[u] когато бях малко дете[/u], много обичх да ми купуват нови играчки всеки ден.[/Quote] Че ти още продължаваш с детските си истории.Мама и тати още ти купуват играчки.И много обичаш да се хвалиш с тях тук(голям списък имаш).Сигурно още от сега мрънкаш да ти заделят парички за новата петичка.
  AVKansazov
 • Знаеш ли колко е смешно, когато Гуугъл си признаят за лаговете, заложени в системата, които JB оправя, а някакъв нервен чичко от България ми обяснява колко съм глупав?
  keyone
 • Ще престанеш ли с този лаг!!!(angry)(angry)(angry) Ако го казваш за LG оптимус ми Р350 си прав но това е евтино телефонче за 200 лева 600 мх процесор. НО ДА ГО КАЗВАШ за някое от галакситата и най вече за S3...! Има евтини андроиди има скъпи качествени андроиди има и една дебела глава която някой е направил грешката да и махне бана (angry) и пак пълни форума с "мъдростите" си! (angry) (no)
  AVKansazov
 • Да, така е, затова гледам с ужас към лагващите Андроид телефони. И нека сме честни, дори Гуугъл го признаха. А ъпдейтите към 4.1 не летят от всякъде.
  keyone
 • Частен случай - не доказва нищо съществено.:) Напоследък нещо си изпаднал в глуха защита и повтаряш еднои и същи лафове по различен начин ;):D А дано излезне скоро новото Ви апаратче,че видимо се чувстваш като риба на сухо :P
  motofen2
 • Една приятелка наскоро си купи One X. Питах я защо не си купи One XL, а тя ми каза, че бил само с две ядра. Ау, това не е гъзария, нали?
  keyone
 • [Quote]Много просто - айфон продължава да се купува за гъзария.[/Quote] Ето ти един типичен пример с този пост. Ти за кирилица чувал ли си - мешана скара - шльокавица, английски думи,4,6.Това ли ти е начина за общуване.Можел да прави каквото си иска с телефона а една българска клавиатура няма.
  AVKansazov
 • mod edit: Писането на кирилица е задължително! vladovn
  trb
 • Не, не ми омръзва, [B]защото ми върши работа[/B]. Спомням си, че когато бях малко дете, много обичх да ми купуват нови играчки всеки ден. Това ми напомня на смяната на РОМ-ове при Андроид.
  keyone
 • Подчертал си "когато ти омръзне", защото айфона никога не омръзва нали? Само че там нямаш свободата да сменяш ромове и да направиш телефона си по-интересен с iOS! Не съм мозък, като теб виждам, че постоянно се изтъкваш, като много компетентен а и не ми се занимава с теб, за да спорим за едни и същи неща! iOS= на затвор! Android= на свобода и бъдеще!
  Ванката
 • То че може, може, ама това не е първият въпрос на user-ите на телефона. Виж, тези, които идват от Андроид, от друго не се интересуват.
  keyone
 • Аха то понеже в iphone не може да се инсталират нелегални приложения хахахах
  nmnikolov
 • Да, така е, защото там по-лесно можеш да смениш софтуера, [B]когато ти омръзне[/B], или да инсталираш тонове нелегални приложения, а както всички знаем, това е нещо, което всеки в този форум вижда като важна опция.
  keyone