Потребителите в САЩ може би харесват Google повече от Apple

Потребителите в САЩ може би харесват Google повече от Apple
Макар и Apple непрекъснато да печели в разни класации за удовлетворение на потребителите, изглежда, че Google също не остава назад. В проучване сред 1007 потребители, проведено от ABC News и Washington Post, 82% от анкетираните са споделили, че имат положително мнение за Google. За сравнение, Apple се радва "едва" на 74% от положителното отношение на хората. Потребителите, които се отнасят силно положително към Google, са 53% от участвалите в анкетата, докато за Apple тези проценти са 37. 14% от хората са отговорили, че не одобряват Apple. За сравнение, спрямо Google хората с подобно отношение са 9%. Важно е да отбележим, че анкетата не открива причините, поради които потребителите имат негативно отношение към една или друга компания.

Сред потребителите с високи доходи - над 100 000 долара годишно, тези с положително отношение към Google са 93%, а към Apple - 91%. Google печели съревнованието и за "любовта" на потребителите под 30 години, сред които 92% са настроени положително към компанията, докато за Apple тези проценти са 81. Макар и данните от проучването на ABC News и Washington Post да показват интересни резултати, не става ясно доколко извадката е представителна за цялото американско население.

http://abcnews.go.com/blogs/politics/2012/04/searching-for-the-king-of-tech-in-popularity-google-lays-claim/

  • Все още ме сме видяли лошото от Гугъл а то тепърва предстои. Обвързват безкрайно много всеки от нас с техните услуги и колекционират всичката възможна лична информация. До момента всичко е цветя и рози, но тепърва ще използват събраното за контролиране на живота ни. Първите крачки са новата декларация за обединяване на общите условия и обединяване на досиетата ни във всички услуги на Гугъл. Изобщо бих препоръчал на всички да избягват Гугъл услугите и да тестват алтернативи (Bing,Yahoo etc)
    Nistel
  • Андрофоба се обади :):):) В САЩ съм,в САЩ съм и не виждам ябълки , а някакви роботи :):):):)
    Боби13
  • Пробвай да си напишеш мнението поне веднъж без разни нарицания... Иначе си спомням, че миналия месец имаше точно противоположна на тази новина... Май редакторите не знаят какво правят.
    fintaraBG