Повече детайли за първите модули и аксесоари за LG G5

Повече детайли за първите модули и аксесоари за LG G5

В края на тази седмица LG ще представи официално G5, но освен това ще демонстрира система от аксесоари, която ще добавя допълнителна функционалност към устройството. Именно това е причината компанията да посочи в поканата за събитието, че на него ще видим “G5 и приятели”. Вече видяхме размазана снимка на първата такава добавка, а междувременно от Ивън Блас (@evleaks) идват повече детайли за системата. Според него става дума за хардуерни компоненти, които ще могат да работят самостоятелно или в след включване в смартфона, а управлението им ще става чрез приложение с името LG Friends Manager.

Информацията разкрива, че G5 ще е снабден с интерфейса Magic Slot, който е поместен в долната част на телефона и за него първоначално са били предназначени два модула – захват за фотографски цели и DAC за подобрено качество на звука. Android Authority ни показа снимка на първия с името LG Cam Plus. Той осигурява подобрен захват при снимане с телефона, а освен това включва батерия с капацитет 1100 mAh и бутони за контролиране на затвора, приближението и светкавицата. Втората добавка е създадена заедно с Bang and Olufsen и ще се казва LG Hi-Fi Plus with B&O Play. Задачата й е да подобрява звученето на телефона и извеждания към други устройства звук.

LG е планирала по-широка екосистема от аксесоари за G5. Вече видяхме калъф, който ще се възползва от функцията за постоянно включен дисплей, а освен това се подготвят и продукти за виртуална реалност. Сред тях са сферичната камера LG 360 Cam за улавяне на 360-градусови снимки и видео и очила LG 360 VR, които ще позволяват разглеждане на заснетото. Блас твърди, че очилата ще са снабдени със сензори, 83-градусова леща и собствен LCD дисплей и ще са значително по-леки от Oculus Rift и HTC Vive.

Компанията разработва и робот с камера и високоговорител, който се нарича Rolling Bot и ще може да бъде насочван из дома през телефона. Всички тези интересни добавки и аксесоари ще бъдат част от събитието в неделя, а според Блас участието на LG на конгреса би трябвало да мине под слогана “Life’s good when you play more.” Интересно е, че за тези аксесоари беше намекнато под формата на emoji в публикация на Qualcomm в Twitter, която потвърди и използването на чипсет Snapdragon 820.

Източник: VentureBeat