Повече детайли за VR шлема на Lenovo за Windows и партньорството с Disney

През октомври миналата година Microsoft обяви, че редица нейни партньори, включително Acer, Asus, Dell, HP и Lenovo, подготвят VR шлемове за Windows 10. Тогава от компанията заявиха, че очакват устройствата да се появят на пазара през 2017 г. с цени, започващи от 299 долара. По време на технологичното изложение IFA в Берлин вече виждаме все повече от очакваните модели. Lenovo също обяви новия си шлем за смесена реалност Lenovo Explorer, който включва система за цялостно проследяване на местоположението, а това означава, че няма да са необходими външни сензори за тази цел. Шлемът позволява да гледате видео, гейминг във виртуална реалност, работа с Microsoft Office, онлайн браузинг и др., а според Lenovo ще е съвместим с “много достъпни компютри”. Хардуерните изисквания можете да намерите тук.

Устройството е с вграден Y кабел, който се свързва към USB и HDMI портове на компютъра. Шлемът включва подплата, която го прави удобен за носене, а предният панел с визьорите може да бъде повдиган. Зоната, в която можете да се движите е 3,5 х 3,5 метра, в които да извършвате различни действия във виртуалния свят. Lenovo Explorer е съвместим с няколко вида контролери: предложените от Lenovo Motion контролери, Xbox контролер, клавиатура и мишка и дори може да приема гласови команди през Cortana. Lenovo Explorer в комплект с безжичните Motion контролери ще струва 449 долара, а само шлемът ще е с цена 349 долара, като се очаква да са налични през идните седмици.

Компанията обяви и партньорството си с Disney за играта, използваща технология за добавена реалност Star Wars: Jedi Challenges. Цялостното решение се състои от шлем за добавена реалност Lenovo Mirage (работи със смартфон), контролер под формата на светлинен меч, tracking beacon и приложението Star Wars: Jedi Challenges. Софтуерът е наличен за Android и iOS, а от Lenovo обещават пълно гейминг потапяне и оптимален комфорт. Включеният в комплекта tracking beacon се състои от камера за проследяване местоположението на потребителя. Шлемът се сдвоява със светлинния меч, който функционира като контролер и като устройство за посочване в условията на добавена реалност. Цената на Star Wars: Jedi Challenges ще варира според региона, в който се разпространява, но се очаква в САЩ тя да е 199,99 долара и да се появи през ноември.

Източник: Lenovo (1), (2)