Повече подробности за Sony Xperia XA2, XA2 Ultra и L2

Sony се готви да обнови своето портфолио от смартфони и през последните дни научихме някои детайли за моделите от среден клас Xperia XA2, XA2 Ultra и L2, а освен това видяхме снимки и 3D рендери. Премиерата на устройствата може да бъде на изложението CES през следващата седмица, но не е изключено да е запазена за мобилния конгрес в края на февруари, където по традиция японците анонсират новите си продукти. Благодарение на Ивън Блас (@evelaks) получаваме повече снимки на устройствата и информация за характеристиките, която е базирана на записи в приложението GFXBench.

Сред големите промени в Xperia XA2 и XA2 Ultra е преминаването от чипсет на MediaTek към осемядрения Snapdragon 630, което трябва да увеличи производителността и да намали енергопотребленеито. По-малкото устройство ще осигури 5,2” дисплей с full HD резолюция, което е добър ъпгрейд спрямо 5-инчовия 720р дисплей на Xperia XA1, а освен това ще има 3GB RAM и 32GB памет за файлове. Xperia XA2 Ultra запазва дисплея на своя предшественик – 6” с full HD резолюция, а паметта е 4GB RAM и 64GB.

Устройствата трябва да получат и освежени камери – записите показват 21МР основна и 7МР предна камера за XA2, а за XA2 Ultra се посочва 21МР основна и 15МР предна камера. Третото очаквано устройство е от по-нисък клас и това е Xperia L2. Според информацията ще осигури 5,2” 720p дисплей, сензор за отпечатъци и Android Nougatс. Снимките показват устройства с характерния за Sony дизайн, но прави впечатление центрирането на основната камера и позиционирането на сензора за отпечатъци под нея.

Източник: VentureBeat

 • 350 долара очаквана цена за ХА2..
  scenic
 • https://www.youtube.com/watch?v=jmZVsCDpKxY
  scenic
 • На каква цена се очаква ХА2, според мен няма да е под 500 лв.
  Geonov
 • И на мен много ми допада ХА2, аз и в момента ползвам ХА1 и така като гледам какво са подобрили с най-голямо удоволствие бих си взел новия модел, при една разумна цена..
  scenic
 • Ако дизайнът е този, от мен имат плюс. Като колекционер бих си взел XA2 Ultra.
  mobili