Повечето от игрите за PS4 ще работят и с PlayStation 5

Преди дни Sony разкри повече подробности за PlayStation 5, а от информацията стана ясно, че повечето от най-популярните 100 игри за PS4 ще са съвместими и новата игрова конзола. Междувременно компанията обнови публикацията в сайта си и внесе допълнително уточнение, че всъщност очаква повечето от всички над 4000 игри за PS4 да работят и с очакваното в края на годината устройство.

Според Sony тези игри ще работят при повишена тактова честота в PS5, така че те ще получат по-висока и по-стабилна кадрова честота и потенциално може да се показват при по-високи резолюции. В момента компанията преценява всички игри, за да открие евентуални проблеми, които да бъдат отстранени от техните разработчици.

Източник: PlayStation Blog

  • Знам, че би било неприятно ако няма пълна обратна съвместимост, но Сони не печелят само от продажбата на консолата :) логично е (от финансова гледна точка) да дадат стимул на хората да купуват и игри.
    radko89
  • Как така "повечето", няма ли списък?! А и нали ще има обратна съвместимост с предишните конзоли.И там ли ще има пропуснати заглавия?! :(
    tyrboman