Появи се информация за смартфона със сгъваем дисплей на Huawei

В корейските медии се появи първа конкретна информация за смартфона със сгъваем дисплей на Huawei, който очакваме да излезе на пазара през 2019 година. Той ще е оборудван с гъвкав OLED дисплей, който е произведен от китайската компания BOE. В сгънат вид ще е достъпен 5-инчов екран, а в разгърнатия си вариант устройството на Huawei ще е с диагонал 8 инча, което ще го направи по-голямо от това на Samsung.

За момента е известно, че телефонът ще е с 5G възможности и ще използва модема Balong 5000, който е собствена разработка. За почти сигурно се счита също така наличието на вграден в екрана сензор за отпечатъци. Според информацията на изданието ET News сгъваемият смартфон на Huawei вероятно ще бъде демонстриран в рамките на мобилния конгрес в Барселона, а през второто или третото тримесечие на 2019 година ще бъде пуснат в продажба на отделни пазари.

Любопитното е, че той най-вероятно ще се продава първо в Република Корея и причината за това е, че азиатската държава вероятно ще е първата с работещи 5G мрежи. Компанията дори вече е показала устройството на корейските оператори, твърди местното издание ET News, a премиерата му ще бъде на мобилния конгрес през февруари. По-късно в рамките на 2019 година устройството ще бъде пуснато и на други пазари, които междувременно ще се сдобият с публични мрежи от пето поколение.

Източник: ET News