Появиха се официални рендъри и спецификации на Nokia 7.1

Германският сайт WinFuture успя да се сдобие с рендъри, пълни спецификации и цените на Nokia 7.1. Телефонът ще бъде представен официално утре на събитие на HMD Global в Лондон. Първата новина е, че дисплеят на устройството ще е изрязан. Той ще е с диагонал 5.84 инча и ще е изработен по технологията LCD IPS. Съотношението му е 19:9, а резолюцията е станалата стандартна FHD+.

Аксесоари за:

Процесорът на Nokia 7.1 е Snapdragon 636. Телефонът ще е наличен в различни конфигурации с 3 или 4 GB оперативна памет, а за приложения ще са налични съответно 32 или 64 GB. Предвиден е и слот за microSD карта. Камерата е с оптика на Zeiss и предлага сензори с резолюция 12+5 мегапиксела.

За селфита ще имате на разположение 8МР камера. Корпусът пък е със стъклен заден панел и алуминиева рамка, а неговата дебелина ще е под 8 мм. Очакванията са Nokia 7.1 да се появи в Европа на 22 октомври на цена от 349 евро за конфигурацията с 3 GB RAM и 32 GB за приложения и 400 евро за версията с 4 и 64 GB памет. Заедно с това снимки и детайли за телефона бяха открити и в испанския сайт на Amazon.

Източник: WinFuture