Появиха се рендъри и видео на Sony Xperia 2

Появиха се рендъри и видео на Sony Xperia 2

Въпреки че Xperia 1 все още не е достъпен за потребителите, Sony вече работи върху негов наследник, който най-вероятно ще носи името Xperia 2. Благодарение на лийкъра @OnLeaks разполагаме с рендъри и детайлно 360-градусово видео на бъдещия модел. Очаква се устройството да включва OLED CinemaWide екран с диагонал 6.1“, 4K резолюция и съотношение на страните 21:9. Размерите на смартфона най-вероятно ще са 158 x 68.3 x 8.3/9.2 мм, което го нарежда сред компактните флагмани.

Сред основните параметри на Xperia 2 се очакват чипсет Snapdragon 855, 6GB RAM, 128GB вградена памет и батерия с капацитет 3000 mAh, поддържаща технология за бързо зареждане при 18W. Останалите аспекти на модела включват тройна основна камера, чиито модул е разположен в горния ляв ъгъл на гърба. Подобно на настоящия флагман на компанията, четецът на отпечатъци може да се намира отстрани на корпуса.

В рендърите виждаме хардуерни бутони за включване, управление силата на звука и за стартиране на камерата. В долната част на корпуса са налични USB Type-C порт и отвор за високоговорителя, а отляво може да е разположена поставката за SIM/памет карти.

Източник: CahsKaro