Появиха се рендъри на Sony Xperia 5 Plus

През септември Sony представи актуалния смартфон флагман Xperia 5, а по всичко личи, че скоро компанията ще анонсира и негов Plus вариант. Сега благодарение на Slashleaks, които споделят CAD базирани рендъри на устройството, разполагаме и с добра представа как може да изглежда бъдещият модел.

Прави впечатление наличието на плоска странична рамка, която значително се отличава от заоблената рамка при Xperia 5. Новият смартфон може да разполага с OLED дисплей с диагонал 6.6 инча и по-тънки рамки под и над него. Интересно е наличието на отвори за стерео високоговорители, които са позиционирани в предната част.

Хардуерните бутони за увеличаване на силата на звука, стартиране на камерата и включване, в който е вграден скенер за отпечатъци, са разположени отдясно на конструкцията. В долната част откриваме USB Type-C порт, а в горната е поставен и 3.5 мм жак за слушалки, какъвто липсва при Xperia 5.

Xperia 5 Plus изглежда ще предложи 8-мегапикселова селфи камера и четворна основна камера с ToF сензор. За останалите параметри на този етап няма информация, но очакваме наличието на чипсет Snapdragon 865.

Източник: Slashleaks