Навиващият се телевизор на LG ще се появи тази година, но с доста висока цена

В началото на миналата година LG демонстрира навиващ се телевизор с диагонал 65 инча, който в изключено състояние може да се съхранява в неговата поставка. При включване моделът се разгъва и получавате пълнофункционален телевизор с OLED панел. Според първоначалните планове корейците трябваше да пуснат устройството в продажба през 2019, но това не се случи.

Сега благодарение на CNET научаваме, че устройството ще е достъпно в Северна Америка през второто или третото тримесечие с цени от около 60 000 долара (53 624 евро), като не е изключваме възможността до края на годината да се появи и в Европа. Телевизорът е насочен към по-богатите потребители, търсещи нестандартно решение, което може лесно да се впише в интериора.

LG Signature RX се прибира в основата, която има платнено покритие върху отворите на звуковата система с технология Dolby Atmos. Има и възможност част от екрана да остане видима за показване на разнообразно съдържание – снимки, музикален плеър, часовник и т.н. Телевизорът ползва третото поколение на процесора A9.

Самият панел се държи от множество хоризонтални ленти, които запазват формата му, а извеждането от конструкцията е възможно чрез две рамки на гърба. От компанията споделят, че механизмът е тестван и издържа 50 000 разгъвания и сгъвания. Това се равнява на осем включвания всеки ден в продължение на 17 години. По време на CES LG Display демонстрира и концептуален модел, който се развива от тавана на помещението. Този модел разполага с OLED екран с диагонал 48 инча.

Източник: CNET