Появиха се слухове, че Apple може да купи Loewe

Появиха се слухове, че Apple може да купи Loewe
Името на Loewe свързваме с дизайнерските продукти на компанията от областта на потребителската електроника, които по цени често си съперничат с устройствата на датчаните от Bang & Olufsen. Последните слухове около германците твърдят, че интерес към тях проявява не кой да е, а Apple. Вече все по-усилено се говори, че създателите на iPhone и iPad се канят да стъпят и на пазара на телевизори, така че подобна сделка би изглеждала съвсем на място.

По информация на сайта AppleInsider, новината може да бъде съобщена вътрешно преди 18 май. Като стойност на сделката се споменава сумата от 87,3 милиона евро, но точната стойност все още не е уточнена, а освен това се уточнява, че Loewe са били посъветвани от финансовите си съветници да приемат офертата.

Един от основните акционери в германската компания е Sharp, а японците вече се спрягат за един от основните партньори на Apple в разработката и производството на бъдещите телевизори. Loewe е основана през 1923 г. и има около 1000 служители.

http://www.appleinsider.com/articles/12/05/12/apple_reportedly_in_talks_to_acquire_german_hdtv_maker_loewe.html


Ново
Германската компания отхвърля слуховете за сделката като безпочвени.

http://thenextweb.com/apple/2012/05/13/german-tv-maker-loewe-denies-apple-acquisition-rumour-says-report-has-absolutely-nothing-to-it/