Появиха се снимки на Huawei Mate 20 Pro

В интернет се появиха снимки на прототип на Huawei Mate 20 Pro, който очакваме да бъде представен на 16 октомври. Изображенията показват същата квадратна конфигурация на тройната основна камера, която вече видяхме при появилите се наскоро други снимки. Интересното е, че под основната камера се вижда сензор за отпечатъци, което означава, че Huawei са се отказали от идеята да използват вграден в дисплея датчик и са предпочели класическото решение.

Не е изключено устройството да има два сензора за отпечатъци като Huawei Mate RS Porsche Design. За съжаление, едната порция снимки показва телефона с калъф и от тях не може да се каже почти нищо за неговия дизайн. Единственото, което се набива на очи, е завръщането на 3.5 мм аудио жак в горната част. Отделно от това се появиха и снимки на предния панел, които показват, че Mate 20 Pro ще е с дисплей с извити страни.

Дисплеят ще е изрязан, а размерите на отвора подсказват, че той вероятно ще съдържа не само камерата за селфита, а други сензори, нужни на система за 3D сканиране на лицето по подобие на Face ID на Apple. Друга партида снимки на прототип показват по-добре изрязаната част и извитите страни на дисплея. Очертава се Mate 20 да има по-малко изрязване на дисплея, което означава, че ще е лишен от система за 3D сканиране.

Източник: Slashleaks (1), (2), (3)

 • Ноч и инфинити дисплей, ще е Оникален тилифон(woo)
  Legolaself01
 • Ако добавим да няма и ноч, и да вкарат и стилус.... щеше да стане супер, но не, няма да е така.
  gog88
 • Вече на две места прочетох, че Mate 20 ще има 4200 mah, а Mate 20 Pro - 5000 mah батерия.
  sstamov77
 • Дано поне е с IP68 и OIS и оптично приплижаване. И радио.И голяма батерия. Сензор за пулс, барометър, висотомер.
  aladin
 • Ще го видим. Ако про има 2к екран (както се твърди в една статия) и слот за външна памет, може да се навия за смяна. Камерата ясно, че ще е напред с материала, но да видим.
  Вито
 • Явно стандартния Mate 20 ще е с по-малкото изрязване, защото няма да има 3D сканиране.
  chilko
 • Абе все се надявах прото да е само с камера в средата, ама... Явно всички искат 3Д сканиране, не може само цру :D
  Вито