Появиха се снимки на прототип на Nokia 9

Преди дни видяхме видео, което може би ни осигури пръв поглед към дизайна на очаквания флагмански смартфон Nokia 9, но не разкри подробности за техническите му характеристики. Премиерата на смартфона явно наближава, защото негов прототип успя да достигне до френския сайт FrAndroid, който на свой ред споделя много подробности за устройството и много негови снимки. Както може да се види, кадрите не показват финалния дизайн, защото корпусът на телефона е скрит под маскиращ калъф, но в него са оставени отвори за всички бутони и интерфейси. Под него се вижда металната странична рамка, а освен това забелязваме USB-C порт и стандартен жак за слушалки. Смартфонът е снабден с поставен под екрана сензор за отпечатъци, който е обграден от два капацитивни бутона.

Поглед към техническите характеристики показва, че Nokia 9 ще е позициониран като конкурент на флагманите на останалите големи производители. Устройството използва чипсет Snapdragon 835 с честота 2,46 GHz, който е комбиниран с 4 GB RAM и 64 GB памет, но не е изключено да видим и вариант с 6 GB RAM за определени пазари. Сайтът посочва, че телефонът има 5,27” дисплей с резолюция 1440x 2560 пиксела и с измерена яркост от 530 кандели. Екранът има и Always on функция за показване на различна информация при заключен телефон. Смартфонът работи с Android 7.1.1 с минимални промени в стандартния интерфейс и включва двойна основна камера. Тя използва два 13МР сензора, които са в конфигурация като използваната от Huawei – един цветен и един монохромен.

Снимките на интерфейса показват, че може да се снима с всеки от сензорите, но резултатите не са особено впечатляващи, в което няма нищо изненадващо, защото става дума за прототип. Под камерите има LED светкавица и прозорче, което вероятно е за системата за лазерен автофокус. Камерата предлага възможност за стрийминг на видео в YouTube или Facebook и за едновременно снимане с предната и задната камера. Устройството е комбинирано със слушалки с по-високо качество от обикновено и със зарядно, което поддържа Quick Charge 3.0 (5V/2.5A, 9V/2A и 12V/1.5A). Засега няма яснота кога ще бъде официалната премиера на устройството, но не е изключено да бъде през лятото.

Източник: FrAndroid