PPF Group завърши придобиването на Telenor

Ден след като Европейската комисия одобри покупката на подразделенията на Telenor Group в Централна и Източна Европа от базираната в Холандия PPF Group сделката вече е факт. Контролираната от чешкия милиардер Петр Келнер компания обяви, че е завършила придобиването на телекомуникационните активи на Telenor Group в Унгария, България, Черна гора и Сърбия, след като е получила всички необходими разрешения от съответните органи и е изпълнила необходимите процедури. В резултат на това PPF Group вече притежава пълен контрол над операциите на Telenor Group в тези страни. Общата стойност на сделката е 2.8 милиарда евро, а финансирането й става чрез чрез синдикиран заем. Както се разбра през пролетта, като част от споразумението PPF ще получи правото да използва името на Telenor до края на първата половина на 2021 година.

Ново

В "Капитал" има повече информация за кадровите промени в Telenor след сделката. Новият собственик е взел решението да освободи от длъжност всички досегашни членове на съвета на директорите. На тяхно място са избрани Владимир Радойчич и чехите Ян Хануш и Марек Слачик. Според документи от Търговския регистър PPF ще плати на Telenor общо 2.75 милиарда евро, а в допълнение ще бъдат преведени още 400 милиона евро за период от четири години при постигане на определени условия. "Капитал" изчислява, че стойността на българското подразделение е малко над 800 милиона евро.

 • Тва дето ти е грабнало окото го четох и аз и не го проумявам откъде го решиха. След като купиха Глобул, Теленор ползваха марката повече от година преди да я сменят със собствената си.
  samoznai
 • Важното е да се вдига врява,тези дни истерията няма край :D
  purko1
 • [Quote]Чакаме отговор на [B][u][i]бруталните[/i][/u][/B] оферти на А1 в предплатени сегмент.[/Quote] :D
  Blue Sky
 • Звучиш все едно крещиш с тоз caps lock. :D
  Dubspace
 • ОФЕРТИТЕ СА ДОБРИ НО ПОКРИТИЕТО НЕ. ОТ 3 СЕДМИЦИ НЯМАМ ХУБАВА ВРЪЗКА В ОФИСА(ПРЕДИ ВСИЧКО БЕШЕ ОК). ОБАЖДАХ СЕ НА 123 И МИ КАЖАХА ЧЕ ИМА ПАДНАЛА КЛЕТКА. ВСЕ ОШЕ ПРИ РАЗГОВОРИ ИМА ПРЕКЪСВАНИЯ. ОЩЕ 3 МЕСЕЦА ЩЕ ГИ ТЪРПЯ И ЩЕ ГИ СМЕНЯ.
  NIkolay Nuk
 • Супер. Чакаме отговор на бруталните оферти на А1 в предплатени сегмент. Навремето глобул бяха топ в него, първи вкараха минути в предплатен план и повлякоха и другите, напоследък изостават нещо.
  tzincbg