Премиера на EMUI 10 на базата на Android Q

Премиера на EMUI 10 на базата на Android Q

Заедно с обявяването на операционната система Harmony днес Huawei анонсира и следващото поколение на своя потребителски интерфейс EMUI, което е базирано на Android Q. Името му е EMUI 10, а сред промените са освежен интерфейс, тъмна тема в целия интерфейс (EMUI има такава и сега, но само в телефоните с OLED дисплеи), подобрена производителност и някои нови възможности.

Очакваме компанията да добави нови анимации и икони, повече възможности за персонализиране на Always on дисплея, а тъмната тема ще бъде приложена и върху външните приложения. По отношение на производителността очакваме подобрения от файловата система EROFS и от технологията GPU Turbo 3.0.

Компанията ще добави и нова опция за връзка с компютър, която ще позволи показване на екрана на телефона върху компютърния дисплей. В този режим ще имате достъп до файловете от устройството и ще можете да отговаряте на съобщения. Със сигурност ще видим и други подобрения, но ще ги научим по-късно.

Huawei обяви, че първата бета версия на EMUI 10 с Android 10 ще е налична за серията P30 на 8 септември, но вероятно става дума за моделите за Китай. Компанията потвърди, че новият интерфейс ще дебютира с моделите от серията Mate 30, която очакваме тази есен.

По-рано стана ясно, че EMUI 10 ще е наличен за следните телефони на Huawei и Honor, но не е изключено този списък да се разшири:

Honor 8X
Honor 10
Honor 20
Honor 20i/20 Lite
Honor 20 Pro
Huawei P30 Pro
Huawei P30
Huawei Mate 20
Huawei Mate 20 Pro
PORSCHE DESIGN Huawei Mate 20 RS
Huawei P30 lite
Huawei P smart 2019
Huawei P smart+ 2019
Huawei P smart Z
Huawei Mate 20 X
Huawei Mate 20 X (5G)
Huawei P20 Pro
Huawei P20
Huawei Mate 10 Pro
PORSCHE DESIGN Huawei Mate 10
Huawei Mate 10
Huawei Mate 20 Lite

Оферти на деня