Премиера на Huawei Ascend Mate 2 с 4G възможности

Премиера на Huawei Ascend Mate 2 с 4G възможности
Huawei не ни остави да чакаме дълго за подробности около Ascend Mate 2, който вече видяхме в много неофициални снимки, и го представи по време на пресконференцията си на CES 2014 в Лас Вегас. Устройството вече предлага 4G LTE възможности и отново има дисплей с диагонал 6,1", но го допълва с подобрения в различни насоки.

Например Ascend Mate 2 4G вече е с дебелина 9,5 мм и залага на четириядрен процесор с честота 1,6GHz, а батерията е запазила капацитета си от 4050 mAh. Той дори може да се използва и за заряд на други устройства. Ще има и втора версия на устройството с процесор Qualcomm MSM8928 (Snapdragon 400).

Освен диагонала си дисплеят е запазил и резолюцията от 1280 x 720 пиксела, което е малко ниско на фона на конкурентите, но тяхната цена е доста по-висока. Основната промяна обаче е добавянето на LTE възможности за бърз трансфер на данни през мобилни мрежи.

Основната камера е с увеличена резолюция до 13МР (BSI сензор от Sony, комбиниран с F2.0 28mm оптика), а освен това и предната вече разчита на 5МР сензор. Компанията е добавила и разнообразни режими на снимане, включително и панорамен за предната камера. Операционната система отново е Android с интерфейс Emotion UI 2.0.