Премиера на Symbian OS 9.5

Веднага след откриването на изложението CTIA Wireless 2007 от Symbian обявиха официално новата версия на най-популярната операционна система за преносими устройства - Symbian OS 9.5. Новата версия предлага по-добра производителност и има по-ниски изисквания по отношение на памет, скорост на процесора, енергопотребление, което прави възможна работата й със същия хардуер като този в съвременните обикновени телефони. Камерафоните, базирани на Symbian OS 9.5, ще се сдобият с 35 нови функции, подобни на функциите при стандартните цифрови фотоапарати. Сред тях са сензор за ориентация на изображението, оптично и цифрово увеличение на образа, панорамен режим на снимане, коригиране на деформациите, въведени от оптиката, и много други. От Symbian не са пропуснали и шума, който се вдига около мобилната телевизия напоследък - операционната система ще поддържа нови хардуерни интерфейси за цифрова телевизия (DVB-H, ISDB-T) и услуги, зависещи от местоположението. Добавена е поддръжка на нови езици, благодарение на която Symbian OS v9.5 поддържа работа с езици, покриващи около 99% от страните в света.
 • Камерафоните, базирани на Symbian OS 9.5, ще се сдобият с 35 нови функции, подобни на функциите при стандартните цифрови фотоапарати. Сред тях са сензор за ориентация на изображението, оптично и цифрово увеличение на образа, панорамен режим на снимане, коригиране на деформациите, въведени от оптиката, и много други. ето заради това мисля че ще е доста по добър телефона N82 от N95.
  apolon25
 • Сигурен ли си .. мисля,че имат предвид такава ориентация като на iPhone само завърташ телефона и се сменя ..
  Nistel
 • предполагам най новия телефон N82 ще е с тази операционна система! Symbian OS 9.5
  apolon25
 • malka popravka-9.2 sa6to poddarga orientacia na izobragenieto,no triabva da napravi6 update.4udia se 6tom kriteriite po sistemata namaliavat,togava za6to ne se poddarga slagane na nova sistema na star tel?
  deezel
 • Кой му дреме за симбиан, пък и за Нокия
  kpo
 • ето това ще е операционната система за най новата Nokia която ще излезе! Ще прави наситна много яки снимки и клипове! Новата версия предлага по-добра производителност и има по-ниски изисквания по отношение на памет, скорост на процесора, енергопотребление, което прави възможна работата й със същия хардуер като този в съвременните обикновени телефони. Камерафоните, базирани на Symbian OS 9.5, ще се сдобият с 35 нови функции, подобни на функциите при стандартните цифрови фотоапарати. Сред тях са сензор за ориентация на изображението, оптично и цифрово увеличение на образа, панорамен режим на снимане, коригиране на деформациите, въведени от оптиката, и много други. От Symbian не са пропуснали и шума, който се вдига около мобилната телевизия напоследък - операционната система ще поддържа нови хардуерни интерфейси за цифрова телевизия (DVB-H, ISDB-T) и услуги, зависещи от местоположението. Добавена е поддръжка на нови езици, благодарение на която Symbian OS v9.5 поддържа работа с езици, покриващи около 99% от страните в света.
  apolon25
 • Телефоните със Symbian 9.5 ще бъдат пуснати през 2008 год.Това означава,че ако представят нови телефони през септември-октомври те да се появят точно след година през март,което е обичайното време от 12-16 месеца от обявяването на определената версия на Symbian до пускането на пазара на телефони със същата версия.
  Леонард
 • evala na symbyan pomislili sa za vsi4ko bravo na tqh nai veroqtno telefona koito 6te izleze kraq na april ot N series 6te e s tozi simbian 9.5
  apolon25