Премиерата на HTC U ще бъде на 16 май

Премиерата на HTC U ще бъде на 16 май

HTC е сред последните компании, които още не са представили своя основен флагмански смартфон за първата половина на годината (U Ultra не се брои, защото попада в друг клас) и по всичко личи, че ще се наложи да почакаме още месец. Тайванската компания обяви в Twitter, че на 16 май организира специално събитие и то очевидно ще е фокусирано върху следващото допълнение в продуктовата серия U.

Тогава очакваме да видим именно HTC U, който се разработва под кодовото име Ocean, а краткото тийзър видео потвърждава слуховете, че устройството ще има вградени в страничната рамка сензори за натиск, които ще се ползват за управление на различни функции. Наскоро видяхме и снимка, която показа наличието на стъклен заден панел.

Говори се, че HTC U ще предложи 5,5” дисплей с резолюция 2560 x 1440 пиксела, чипсет Snapdragon 835, две камери с резолюция 12МР и 16МР, 64GB/128GB памет и microSD слот. Наскоро разбрахме, че ще има версия с 2 SIM карти и подобно на U Ultra ще е с IP57 сертифициран корпус и няма да има стандартен жак за слушалки.