Премиерата на Windows Phone 8 вероятно ще е на 20 юни

Премиерата на Windows Phone 8 вероятно ще е на 20 юни
Microsoft започна регистрацията за събитие за автори на софтуер, което ще се проведе на 20 юни в Сан Франциско и на което обещава да говори за бъдещето на Windows Phone. Това потвърждава по-ранната информация, че компанията се кани да разкрие за пръв път подробности за следващото издание на мобилната си платформа, което очакваме по-късно през годината. Местата са ограничени, но за наша радост събитието ще може да се гледа в интернет на адрес http://aka.ms/wpsummit .

Засега от компанията все още мълчат по отношение на програмата за Windows Phone Summit, но многобройната информация онлайн подсказва, че в центъра на внимание най-вероятно ще бъде Windows Phone 8 с кодово име Apollo. По-рано тази година се появи вътрешна информация, чиято достоверност беше потвърдена и от нея разбрахме, че WP ще получи възможности като работа с многоядрени процесори; нови екранни резолюции; опция за ползване на microSD карти; съвместимост с технологията NFC; използване на основни елементи от Windows 8; подобрено приложение за Skype; и премахване на нуждата от компютърното приложение Zune, наред с други неща.

Microsoft все още запазва мълчание по въпроса дали сегашните телефони ще могат да бъдат обновени до Windows Phone 8, но вече има слухове, че ъпдейт няма да има. Все пак не е изключено да бъде осигурено обновяване с някои от новите функции на платформата. Компанията се кани да унифицира мобилната и компютърната си операционни системи и промени инструментите за писане на мобилен софтуер, така че да наподобяват тези за създаване на Metro софтуер за Windows 8.

https://www.ustechsregister.com/WPdevsummit/RegistrationSelect.aspx

  • Не. Win CE 7 излезе преди година. Не е характерно за m$ да пускат толкова на често нови версии. Евентуално, може да има sp или да получи сериозен ъпдейт и да стане win ce 7.5 до края на годината. WP8 предполагам ще бъде допълване на липсващите функции в wp7. Тъй като ще са базирани на едно и също, wp8 ще оправи някой от келешлъците от wp7, някоя нова шарения (да може да избираш тапети или живи тапети за фон, например). В момента, освен да се правят пари от новата версия на wp, не виждам друга различна причина да не се добавят всички "нови" неща още и в wp7. Е, в този вариант, ще отпадне нуждата от новия wp, а от там и нуждата да се сменя у-вото, което пък намалява печалбата.
    vladovn
  • А тайно не се ли надяваш на ново ядро?
    keyone