Препоръчителните устройства за гледане на YouTube не включват iPhone

При представянето на Galaxy Note9 Samsung обяви, че устройството е част от програмата YouTube Signature Device, което определено ни изненада, защото досега не бяхме чували нищо за нея. Оказва се, че инициативата е съвсем нова и в нея се отличават най-добрите устройства за гледане на съдържание в популярната услуга.

Става дума за модели, които поддържат 360-градусово съдържание, възпроизвеждане на видео с висока кадрова честота, декодиране на 4K, HDR, съвместимост с кодеци от следващо поколение (например VP9 Profile 2) и поддръжка на DRM за достъп до премиум съдържание.

За да бъдат включени в програмата YouTube Signature Device, устройствата трябва да поддържат всичко това, а според информацията Google работи с производителите, за да се увери, че техните продукти покриват или надхвърлят очакванията за производителност.

Засега в програмата попадат 18 флагмански устройства и всички те са с Android. iPhone липсва, но това едва ли е изненадващо, защото и YouTube е част от Google, която на свой ред стои и зад най-популярната мобилна платформа в света. В допълнение Apple не поддържа кодека VP9, който е разработен от Google, а това на свой ред не позволява на потребителите на Safari да гледат 4K видео в YouTube.

Източник: YouTube

 • Всеки може да кликне връзката и да види списъка.
  chilko
 • "Засега в програмата попадат 18 флагмански устройства и всички те са с Android." Мобилебългария, друг сайт не спести имената на останалите 18 телефона/устройства :D. И преди ви писах, сега е за втори път – оставяте здраво впечатление, че сте на хранилка на Самсунг! Корейците са прочути с раздаване на подкупи. Шефа на Самсунг беше осъден на затвор за точно такава дейност. Ще бъдете ли лоялни към всички, ако искате да ви четем и да вярваме на написаното
  Alexander_97
 • За да си продават пластмасовата сапунерка корейчетата се чудят какви ли не трикове да измислят. Едните били YouTube Signature Device, а на другите ще можеш да си гледаш клипчета без да са такива :D:D:D Е и?
  terry1
 • Гугъл не позволи Ютюб нативно приложение за Уиндоус Мобиле. Сега ако твърдят, че айфон не става за гледане на видео ... ще е весело.
  npet
 • >Youtube == Google No shit няма да препоръчват телефоните на конкурента.
  RazzleDazzle