Xiaomi Pocophone F1 ще предизвика OnePlus с мощен хардуер и ниска цена

Xiaomi се кани най-сетне да разкрие детайлите около новата си инициатива Poco, от която очакваме смартфони с името Pocophone. През последните дни видяхме снимки и видео на телефона и научихме, че ще има мощен хардуер, а цената му ще бъде изключително конкурентна спрямо флагманите на другите производители. Премиерата на смартфона Pocophone F1 наближава, което се подсказва от публикация в Twitter на вицепрезидента на Xiaomi Уан Шиан. В нея той посочва, че първото устройство на Poco ще се върне към основното и ще се фокусира изцяло върху скоростта.

Заедно с това Poco публикува свое изявление, което разкрива, че това е малка група от служители на Xiaomi, която е получила подкрепата на ръководството на компанията. В него се посочва, че напоследък иновациите в мобилната сфера са се забавили, но в същото време цените на смартфоните са надхвърлили 1000 долара. Затова Poco иска да създаде устройства, които обръщат тази тенденция. Това звучи много като философията на OnePlus, която спечели на компанията много фенове по света и й помогна да задмине Samsung в премиум сегмента в Индия.

Екипът на Poco обещава рекордна производителност от устройството, а цената му ще бъде много ниска заради достъпа до мрежата за доставки, сервизната инфраструктура и оперативната дейност на Xiaomi. От първото устройство очакваме процесор Snapdragon 845 с допълнително течно охлаждане, 6-инчов изрязан дисплей с FHD+ резолюция, 6 GB RAM, 64 GB памет за приложения и батерия с капацитет 4000 mAh. Камерата е двойна с 12- и 5-мегапикселови сензори и изкуствен интелект, а за селфита има 20МР камера. Цената на телефона в Европа може да започне от около 430 евро, което е значително по-изгодно от предложението на OnePlus.

 • Но е по-ниска от Oneplus
  tzincbg
 • $430 не е цена за бюджетен смартфон!
  Vince Beneff
 • Айде бе! Я сега брой 1..2.. 3 да те видя до къде ще стигнеш. Ако гледаш и цената ще заекнеш на 1..2 най-много.
  rumbo
 • Много хубаво , ако всеки трети тел е с такива характеристики. Значи хората ще се оборудват с отлични смартфони. Все ми се струва , че 80% от продажбите са ентри левъл пръчки.
  A4i
 • "От първото устройство очакваме процесор Snapdragon 845 с допълнително течно охлаждане, 6-инчов изрязан дисплей с FHD+ резолюция, 6 GB RAM, 64 GB памет за приложения и батерия с капацитет 4000 mAh." Демек очакваме поредния клонинг. На практика всеки трети телефон който е излязъл тази година притажава изброените характеристики
  Cv3T0m1R