През PlayStation 4 ще можете да играете и игри за PS5

През PlayStation 4 ще можете да играете и игри за PS5

Продажбите на PlayStation 5 започват след броени дни, а Sony продължава да разкрива подробности за възможностите на конзолата. Днес стана ясно, че устройството ще може да се ползва и в комбинация с PlayStation 4 - така чрез обновената функция PS Remote Play ще можете да стриймвате игри от новата към старата конзола, стига и двете да се намират в една локална мрежа.

Това е разширяване на съществуващата функционалност, която досега можеше да предава игри към компютри с Windows и macOS и към устройства с Android и iOS. Междувременно се появиха съобщения, че в PS4 се е появило необходимото приложение за връзка с PS5, което поддържа предаване на картина с резолюция 1080р. По този начин и в PS5 ще могат да се играят игри от друга PS5 конзола.

Заедно с това Sony обнови и компютърното приложение PS Remote Play, което вече поддържа връзка с PS5 и също осигурява опция за стрийминг на игри с резолюция 1080р, а освен това може да осигури и HDR картина, ако имате съвместим монитор. Обновени са и мобилните приложения PS Remote Play. В допълнение Remote Play ще получи и поддръжка на до 3 допълнителни играчи за локални мултиплеър игри.

Източник: Eurogamer

  • Заглавието е много подвеждащо.. Първоначално помислих, че 4-ката ще има обратна съвместимост и ще може да подкара игри за 5-ца..
    radko89